Schelpenvaas en parelmoer bloempot in groot formaat, een stukje Eric Kuster stijl in huis!

Upgrade je interieur in een mum van tijd met een schelpenvaas of parelmoer bloempot. Een van Nederlands bekendste binnenhuisarchitecten, Eric Kuster, gebruikt al jaren grote vazen en potten als eyecatchers in zijn ontwerpen. En vanaf nu kun jij dat zelf. Gebruik ze vooral zoals ze bij jou passen. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Lees snel verder.

Niet kiezen, maar combineren

De schelpenvazen zijn vrij robuust dankzij hun natuurlijke vormen die de schelpen creëren. Geen een vorm is hetzelfde, dus geen een vaas is hetzelfde. Het zorgt voor een stoere look, die zelfs met een eenvoudig boeket een echte eyecatcher blijft. De parelmoer bloempotten zijn wat gladder van zichzelf wat ze een zachtere uitstraling geeft. Toch hoef je niet bang te zijn om de twee de combineren. Sterker nog, samen versterken ze elkaar juist. Om de natuurlijke look op verschillende plekken in je huis terug te laten komen, kun je ervoor zorgen dat de planten en bloemen die je kiest juist wel op elkaar lijken. Kies voor een kleur met verschillende tinten en verspreid die over de verschillende potten en vazen in het huis. Zo maak je een geheel dat natuurlijk overkomt.

Creëer je eigen stijl

Natuurlijk kan kleur nog veel meer betekenen voor je interieur. De schelpenvazen en de bloempotten hebben we in de kleuren wit en goud. Twee kleuren die goed te combineren zijn met allerlei verschillende tinten. Kijk eens tussen de verschillende sferen die we hieronder beschrijven. Welke stijl spreekt jou het meest aan?

The urban Jungle

Met de juiste planten en bloemen heb jij in no time de stoere urban jungle in huis die je elke dag weer energie geeft. Het fijne van groen is, je kunt ze prachtig combineren met zowel onze witte als gouden potten en vazen en hoe meer je ervan neerzet, hoe mooier jouw urban jungle wordt. Ook geeft de natuurlijke vorm van ons assortiment je al een instant ‘wild’ gevoel. Met de juiste planten erbij is het creëren van jouw jungle een makkie. Kies voor een pannenkoekplant, varen, yucca of sansevieria (of beter nog, combineer die vier in bijvoorbeeld twee gouden en twee witte potten) en vul je vazen met prachtig groene plukboeketten aangevuld met lelies en witte germini’s. En onthoud: voor de urban jungle geldt meer is meer. Houd je dus vooral niet in.    

Luxe, à la Eric Kuster stijl

Sta je graag bekend om je verfijnde, luxe smaak in huis? Met een combinatie van onze parelmoer potten en schelpenvazen maak je het jezelf makkelijk, zonder dat dat ervan afstraalt. Eric Kuster introduceerde ooit de schelpen en parelmoer-trend en nog altijd maakt hij luxe interieur-artikelen. Zijn stijl nabootsen kun je doen door te kiezen voor deze vazen en natuurlijk kun je jezelf nog een handje helpen met de juiste kleurkeuze voor je bloemen en planten. Ultieme luxe straalt ervan af als je kiest voor royale kleuren als paars en blauw. Kies voor bloemen als eustoma’s, delphiniums en violiers. Planten met een vleugje paars als de vlinderorchidee, de beugonia of de maagdenpalm doen erg graag mee in deze luxe. Maak kleine altaartjes van hoge en lage potten en zet de vazen neer op een grote tafel of in het raam. Ze mogen in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook leuk: kies voor een lage pot waar de plant uit groeit vanaf bijvoorbeeld een bar.

Spring time, come on in!

Licht, luchtigheid, lente. Haal vrolijke kleuren in huis en laat je interieur stralen. Vooral de witte vazen en potten stimuleren dit frisse effect. Kies dus voor een combinatie daarvan en vul ze met de gezelligste kleuren als roze, geel, groen en oranje. Vind je het lastig om daarbij planten uit te kiezen? Dat hoeft helemaal niet hoor. Kies planten die compleet groen zijn (verschillende kleuren groen op het blad is wel goed mogelijk, zoals bij de sanseveria). Een combinatie van verschillende tinten groen maakt het geheel nog mooier. Kies bijvoorbeeld een palm en een cactus, en een vijgenboompje naast een Whitestar Calatea. Ga wat betreft de bloemen helemaal los met alle vrolijke lenteboeketten die je tegenkomt. Tulpen, germini’s, kleine roosjes. En vergeet vooral niet: hoe meer kleur hoe beter.

Minimalistisch en ingetogen

Om de potten nog beter tot hun recht te laten komen, kun je er juist voor kiezen om de planten en bloemen die je erin zet minder te laten opvallen. Zo creëer je een natuurlijke, luxe toon die toch minimalistisch is. Kies voor een klein, groen met wit boeket van bijvoorbeeld germini’s en vers groen in een gouden vaas. Of ga voor een witte orchidee op een hoge, witte pot. Kies je voor enkel gouden of enkel witte potten en vazen, dan geeft dat een nog ingetogener effect waardoor de potten op hun beurt weer kunnen stralen. Zet de potten zo neer dat ze zorgen voor een symmetrisch geheel. Dat geeft een nette, ingetogen uitstraling.

Fris en vers

Een frisse sfeer zet je neer door een combinatie te maken van hoge en lagere potten en vazen met planten of bloemen in één enkele kleur. Groen leent zich uitstekend voor een frisse sfeer. Je kunt ook kiezen voor blauw. Heb je een voornamelijk wit interieur, ga dan vooral voor onze witte potten en vazen en kies planten die niet al te weelderig groeien. Een koraalcactus, een chinese vijg of een aloë vera bijvoorbeeld, die dat frisse gevoel blijvend geven. Is je interieur juist donker, dan kun je ook kiezen voor de donkere potten. Het geheel maak je dan frisser door wat licht te brengen met de bloemen en planten die je kiest. Zorg bijvoorbeeld voor een winterse gloed het hele jaar door met het zigzagstruikje. Dankzij haar zilver-groene zigzagtakjes is ze een echte ijskoningin. Qua bloemen kun je kiezen voor een sneeuwbal, witte rozen, witte tulpen of een plukboeket met wit en groen.

The indoor beach

Waar denk je als eerste aan bij het woord schelpen? Aan het strand natuurlijk. Het is dus helemaal geen gekke keuze om dat door te trekken in de rest van je interieur. Heb je al verschillende lichte tinten in huis? Dan passen de witte schelpenpotten helemaal bij jouw stijl. Het is vrij eenvoudig om het nog wat breder te trekken. Ga voor de verschillende kleuren en hoogtes in de potten en vul ze met lichte planten en bloemen. Denk aan mooie vetplanten als de echeveria, aloë vera of rotskoraal en combineer die met verschillende palmpjes. Een vrolijke Hawaï-palm of een Canarische dadelpalm brengen je in tropische sferen en een varen of waaierpalm doet het ook goed. Kies qua kleur in de potten en vazen voor overwegend licht maar wees vooral niet bang om er ook een wat donkerere pot tussen te zetten. Dat zorgt weer voor een meer natuurlijke look die past bij de rest van je interieur.

Maak je eigen plantenaltaar

Zoals je zag is het bij de wat luxere stijl sowieso een goed idee om te kiezen voor altaartjes. Maar eigenlijk kun je dat in elke stijl goed toepassen. Het enige waar je om moet denken is: past de vorm van mijn altaar goed bij de stijl die ik heb gekozen? De afweging is heel makkelijk: ga je voor een rustige, minimalistische look, dan is het heel logisch om je altaar symmetrisch te laten zijn. Je kunt ook in dat geval prima kiezen voor potten en vazen in verschillende hoogtes, maar zorg ervoor dat je het aan beide kanten precies hetzelfde neerzet. Ook kies je in dit geval voor eenheid in de kleuren.

Heb je juist een wat rommeligere sfeer, zoals bij de urban jungle? Mix dan juist alles door elkaar. Natuurlijk wil je wel dat je planten allemaal zichtbaar zijn. Voor een vensterbank is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om een altaar te maken. Zet de lage potten op de vensterbank en zet er planten in die eroverheen hangen, zet de hogere potten tegen de muur aan op de grond en zet daarvoor weer lage potten met hoge planten. Deze sfeer symmetrisch maken doe je door het bijvoorbeeld tussen twee ramen in te zetten. Op beide vensterbanken zet je dezelfde potten, op de grond ook en ga zo maar door. Easy does it.

Eric Kuster stijl in huis brengen betekent warmte

Eric Kuster is een Nederlandse binnenhuisarchitect die precies weet hoe je een interieur een luxe sfeer geeft. Hij gaf zijn stijl een eigen naam, de Metropolitan Luxury. Veel bekende Nederlanders vielen voor zijn stijl en kozen voor een interieur door hem ontworpen. Opvallend is dat in elk van zijn ontwerpen grote potten en vazen voorkomen waarin statement planten of bloemen staan. Echte eyecatchers in het interieur. Onze parelmoerpotten en schelpenvazen sluiten perfect aan bij een interieur dat is geïnspireerd op de Metropolitan Luxury stijl van Eric Kuster. Met een grote tak, een opvallende bloem of een krachtige plant haal jij je eigen opvallende, in het oog springende item in huis. Hiermee geef je je interieur dus een instant upgrade en krijgt jouw eigen woonkamer precies dat gevoel van luxe en weelderige rijkdom waar je naar op zoek bent.