SCHELPENVAAS ERIC KUSTER SCHELPEN VAAS

Schelpenvaas – de échte Eric Kuster schelpen vaas!

Hoge vazen handgemaakt van de mooiste schelpen zijn al een poosje ongekend populair. Dat begrijpen wij helemaal, het zijn natuurlijk ook letterlijk en figuurlijk pareltjes van vazen! Doordat ze handgemaakt zijn is elk exemplaar ook nog eens uniek.

De mooiste schelpen zoeken op het strand… Wie vond dat als kind nou niet magisch? Starend naar je blote voeten in het zand die elke stap verder weer nieuwe hoop brachten op die ene mooie vondst? De ene schelp is nog mooier dan de ander. Nog niet wetend dat je op andere stranden over de wereld schelpen kan vinden waar de Nederlandse kokkel een beetje magertjes bij afsteekt.

Mother of pearl uit de zee in de mooiste grote vaas

Toch kan het de pret niet drukken. Schelpen blijven magisch.. Het is toch ook eigenlijk heel bijzonder hoe een klein zacht glibberig weekdiertje zoiets indrukwekkends en sterks kan bouwen als casa.

Had jij ook als kind de ultieme droom om zelf een hele mooie grote gedraaide schelp te vinden? Zo’n eentje waarvan je dacht echt de zee te kunnen horen? Dat is vast op de Nederlands stranden niet gelukt, deze schoonheden kan je vaak alleen in tropische oorden vinden. Aan elke kustlijn op de wereld vind je eigen unieke schelpensoorten. Wist je trouwens dat meeste schelpdieren met een gedraaide schelp hun huisje met de klok mee, dus rechtsom, bouwen? Je vraagt je toch af hoe zo’n weekdiertje dat bepaalt en weet… De natuur is fascinerend en ondoorgrondelijk.

Schelpenvazen of parelmoervazen?

De tropische exemplaren hebben vaak een binnenkant bedekt met parelmoer.  Ook al zoiets prachtigs… Deze tovert zonder moeite mooiste kleuren tevoorschijn. Vaak zijn schelpen die je vindt op het strand al eeuwen oud. Stel je eens voor wat zo’n schelp allemaal geruisloos heeft meegekregen van de geschiedenis. Alleen als de schelp nog stevig en hoopvol aan een andere schelp vast zit dan is de inwoner pas kort geleden overleden.

De natuur verbergt kleine en grote wonderen die je als mens soms nietig doen voelen. Maar de mens is creatief genoeg om er prachtige dingen van te maken. Het liefst uiteraard zonder de natuur of de aarde te schaden!  Met een hoge schelpenvaas breng je een stukje zee en strandgevoel in je huis. Omdat dit materiaal zo veelzijdig en bijzonder is hebben wij wat meer achtergrond informatie opgezocht. Zodat jij precies weet hoe je stralende schelpenvaas tot stand is gekomen.

Wat is parelmoer eigenlijk?

 De binnenkant van sommige schelpen hebben een prachtige laag parelmoer. Vaak in glanzende blauw groene of gebroken wit tinten. Een stukje regenboog gevangen in een schelp. Flinterdunne perfectie.

Parelmoer zorgt voor een stukje versterking van de schelp. Nog een belangrijkste biologische functie van parelmoer is zorgen voor zo’n gladde binnenkant van de schelp dat parasieten en schadelijk afval geen grip krijgen. Een ongewenste indringer zal met parelmoer ingepakt worden en opgenomen worden in de schelp. Heel soms wordt het niet opgenomen in de schelp maar ligt deze los. Resultaat: Je raad het misschien al. Een wonderschone parel… In het Engels heeft parelmoer daarom ook de lieflijke naam ‘Mother of pearl’. Onze Parelmoer vazen hebben dan ook deze naam meegekregen.

Grote xxl vazen, volledig handgemaakt

Nu je wat meer weet over schelpen en parelmoer heb je vast diep respect gekregen voor het gebruikte materiaal. Probeer je eens voor te stellen hoeveel jaren werk er zat in alle schelpen en parelmoerlagen die gebruikt worden in de vazen. En het meest fijne is dat het pure cadeautjes zijn van moeder natuur. De weekdieren hebben na een vrij leven en na een natuurlijke dood hun huisjes achtergelaten. Om daarna met de hand en met respect voor de natuur verwerkt te worden in een van onze mooie vazen en potten. Handmade with love!

Wij hebben onze uitgebreide collectie even voor je op een rijtje gezet. Kan je heerlijk inspiratie op doen en kijken welke schelpenvaas het beste bij jou past. Daarna uiteraard ook wat heerlijke interieur tips en ideeën voor de mooiste planten of droogbloemen voor jouw schelpenvaas.

Hoge vaas van Capiz pearl

Misschien herken je ze wel van hangers en andere huisdecoratie, vaak een beetje in boho- Ibiza-style of in luxere interieur inrichtingen. In vazen en bloempotten van capiz worden de schelpen zo verwerkt dat het een onopvallende eenheid vormt.

De karakteristieke scherp ronde vorm is nog steeds herkenbaar, maar zo verwerkt dat de schaal bijna op een natuurlijke manier geschubt lijkt en een unieke parelachtige glans krijgt. De pearl vazen en potten zijn verkrijgbaar in kleinere schalen in de vorm van een mooie halfronde kom maar dus ook in hoge imposante vazen in een creme witte kleur met een parelmoer glans die doet denken aan een wit zandstrand en een iets donkerder versie in een natuurlijke beige met licht gouden parelmoer gloed. We hebben overigens ook high quality look a like schelpenvazen met een schelpenvaas design. Niet van echt te onderscheiden en in schitterende kleuren.

Hoge Abalone schelpenvazen

 Een hele bijzondere schelp en een oprecht natuurwonder is de Abalone schelp. Deze schoonheid met een dikke parelmoervoering in een zee van bijzondere, intense kleuren is in het wild redelijk zeldzaam en lastig te vinden. Dat lukt vooral langs de kustwateren: in Australië, het zuidelijk halfrond van Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, West-Noord-Amerika en in het noordelijk halfrond van Japan. Zijn bijnaam is totaal verdiend ‘het kroonjuweel van de oceaan’. Het is oorspronkelijk het huisje van de zee oor of venus oor. Een weekdier waar zeeotters echt dol op zijn. Al zijn ze helaas door vervuiling en opwarming van de zee inmiddels steeds minder in het wild te vinden voor de zeeotters.

Voor onze vazen worden daarom  gekweekte Abalone schelpen gebruikt. De schelp is oersterk. Omdat de Abalone schelp in zowel witte als blauwe kleuren te vinden is, zijn er vazen en potten met gelijke kleuren, maar ook in een combinatie van wit en blauw. Geen één vaas of pot is hetzelfde.

Hoge vaas van Mother of pearl

De mother of pearl collectie heeft uiteenlopende kleuren en vormen. Ook qua bewerking zijn de vormen verschillend. Je kan kiezen voor schelpen met een rechthoekige of driehoekige bewerking van het parelmoer. Symmetrisch ingelegd of juist asymmetrisch. Een subtiel detail, maar best bepalend voor de sfeer en uitstraling. Er zijn meerdere kleurslagen mogelijk. Zo kan je voor mysterieus blauw gaan, maar ook Ibiza-zomer beige of ingetogener en wat stoerder bruin. Wil je nog meer een unieke en luxe uitstraling dan hebben we ook hoge vazen van mother of pearl met gouden accenten. De hoge vazen van deze lijn stralen allemaal luxe en elegantie uit. Je ziet ze ook vaak terug in de ontwerpen van bekend binnenhuisarchitect Eric Kuster.

De shell schelpen collectie vazen

Een wat robuustere natuurlook biedt de shell collectie. Deze lange rechthoekige stukjes parelmoer in glanzende bruintinten zijn opgebouwd met duidelijke zwarte voegen wat het geheel een stoer uiterlijk geeft. Dit model staat dan ook in zowel modernere interieurs als bij de industriële look geweldig. Met een grootbladige groene plant is het echt een pareltje in je interieur.  Onze shell collectie heeft naast de inmiddels welbekende fijne hoge vaas ook een geweldige mooie grote xl schaal. Het is ook mooi om meerdere vazen en potten uit dezelfde lijn met elkaar te combineren. Dat versterkt de eenheid in je interieur en creëert rust en eenheid. Bijvoorbeeld in dat lege hoekje een mooie hoge vaas en op je eettafel een grote schaal van hetzelfde soort… prachtig!

Stylingtips voor hoge vazen

Wat een heerlijke vazen, vind je ook niet? Om acuut verliefd op te worden. Maar wat kan je met je hoge schelpenvaas?

Heel veel!

Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van de interieurstijl van Eric Kuster. Hij heeft eigenlijk de trend van de hoge schelpenvaas tot leven gebracht met zijn kenmerkende interieurstijl. In zijn interieurs zie je vaak dat de inrichting vol en luxueus is en vol prachtige, grote accessoires zonder dat het rommelig wordt.

De schelpenvaas lijkt daarvoor gemaakt te zijn! Schelpenvazen zijn te fragiel voor buiten. Maar binnen kan je ze plaatsen waar je maar wilt.

Een paar kleine tips voor je schelpenvaas afgekeken van Eric Kuster

Hal of entree

Heb je een mooie hoge hal of entree? Een hoge vaas heet iedereen welkom. Is je entree ook nog eens heel breed. Dan is het super om zelfs voor twee exemplaren te kiezen en zo een Dynasty-achtige luxe naar je huis te halen door met spiegeling te werken. In je hal staat een schelpenvaas prachtig met witte orchideeën of een opgemaakt arrangement droogbloemen. Je kan bij ons overigens je vaas op laten maken met de prachtigste droogbloemarrangementen, ben je in een keer klaar met een gigantische eyecatcher.

Heb je maar een kleine hal, ook dan kan je een hoge schelpenvaas prima kwijt. Het voordeel van vazen is dat je ze heel smal en hoog kan krijgen. De ingenomen ruimte werkt dus vooral in de hoogte en daar kan je altijd wel wat missen.

Huiskamer

In een huiskamer kan je natuurlijk helemaal los gaan. Daar zijn vaak genoeg hoekjes waar je eigenlijk niet weet wat je ermee kan of plekken te vinden waar je graag wat nadruk op wil leggen en waar een hoge schelpenvaas prima tot zijn recht komt. Hou je van opvallen en mag je interieur gezien worden, zet dan gerust zo’n grote vriendelijke reuzenvaas op je eettafel of op een stijlvolle sidetable. Of maak een eigen altaar met de mooiste tafeltjes en verschillende formaten bloempotten en vazen bij elkaar. Een chique urban jungle!

Keuken

De keuken is steeds meer een warme, welkome leefplek geworden. In  onze drukke levens zijn soms de eetmomenten de enige echte gezinsmomenten geworden. De keukens van tegenwoordig zijn ware interieurplaatjes om door een ringetje te halen en van alle luxe voorzien. Met sfeervol licht, een fijne bar of een heerlijke grote tafel. Door het plaatsen van kamerplanten haal je nog net een beetje extra huiselijkheid naar je keuken. Hoge schelpenvazen passen dus ook prima op een prominente plek in je keuken.

Serre

Net als keukens worden ook tuinen steeds meer bij het huis getrokken. We halen buiten naar binnen en binnen naar buiten tot een mooi geheel waar je heerlijk kan vertoeven. Een schelpenvaas is te kwetsbaar om de grillige Nederlandse weersinvloeden te weerstaan. Maar mocht je bijvoorbeeld een fijne serre hebben dan is dat ook een uitstekend alternatief. Een serre heeft vaak veel natuurlijk lichtinval. Dus de natuurlijke schittering van parelmoer krijgt alle ruimte om te shinen.

Welke planten staan mooi in een hoge schelpenvaas?

In een hoge vaas is het vaak het mooiste als je kiest voor een iets smaller en hogere vulling. Dan blijft de vaas mooi zichtbaar en versterkt het visuele effect van hoogte, wat je graag wilt creëren met een vaas.

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar mooie planten die heel mooi uitkomen in een hoge vaas. Het is overigens handig om bij hoge vazen te werken met een binnenpot. Sommige exemplaren hebben dat al van zichzelf, maar niet allemaal. Een binnenpot zorgt ervoor dat je niet de hele vaas hoeft op te vullen met aarde en het maakt het makkelijker om een plant in leven te houden doordat het water niet helemaal naar de bodem zakt waardoor hij er met zijn voetjes niet meer bij kan. Ook zorgt het ervoor dat je vaas veel langer mooi blijft aan de binnenkant. Twijfel je of er in de door jou uitgekozen vaas een binnenpot zit vraag ons dan gerust!

Orchideeën

We hebben hem hierboven al even benoemt. Maar de orchidee en de schelpenvaas zijn een match made in heaven. Een helder witte orchidee in een magische schelpenvaas of schaal ziet er zó goed uit. Een orchidee kan maandenlang bloeien en de fragiele maar weelderige bloemen matchen gewoon enorm goed bij de natuurlijke uitstraling van een schelpenvaas. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een gekleurd bloeiende orchidee die matcht bij de rest van je interieurkleuren óf een orchidee in kunstvorm die het hele jaar door bloeit en waar je nagenoeg niet kan zien dat het geen echte is. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Palmplant

Een fijne palm staat altijd mooi! Het brengt meteen een heerlijke tropische sfeer in je huis en je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar toch hebben ze allemaal wel de bekende waaiervormige bladeren. De palm wil graag een vochtige licht vochtige bodem, dus regelmatig water geven is wel belangrijk. Hij houdt niet van teveel zonlicht maar wel van een regelmatige sproeibeurt.

Een palmplant kan best snel bruine plekken in het blad krijgen, dat is heel normaal en gebeurt in de natuur ook. Wil je dat liever niet maar houd je wel van de vorm en uitstraling van een palm dan kan je natuurlijk altijd voor een kwalitatieve kunstplant gaan. Wil je echt opvallen en is een gewone (kunst)palm niet voldoende dan kan je deze zelfs in een opvallende goudkleur krijgen. Deze versie staat ook super in een hoge schelpenvaas!

Calathea

Hou je van grote vol blad met een extra zweem kleur of streep? Dan is de Calathea een prachtige plant voor in een hoge vaas. Calathea heb je ook in allerlei kleuren. Van vol groen, tot zonnig geel of warm rood blad. Het fijne van de Calathea is dat het echt een stoere bikkel is die niet veel vraagt.

Hij voelt zich ook heel goed thuis op plekken waar andere planten misschien wat meer moeite hebben want hij kan heel goed met wat minder daglicht. Sterker nog, hij houdt niet van de volle zon. Maar hij houdt van vochtige ruimtes, dus deze kamerplant zou zelfs goed in je badkamer kunnen overleven.  De calathea krult in de avond zijn bladeren op. Behalve de kunstversie natuurlijk. Die blijft altijd fris, op kleur en met open blad.

Een prachtig droogboeket of zijde bloemen

Ben je niet zo goed in planten, of vind je het gewoon wat minder mooi dan zijn er ook genoeg alternatieven te vinden om je schelpenvaas op te vullen! Nog een paar kleine inspiratie tips! Een mooie hoge vaas is natuurlijk al een plaatje op zich. En soms zijn ze eigenlijk al mooi genoeg zonder iets erin. Maar dat is over het algemeen niet te bedoeling van de meeste mensen die een hoge vaas in hun interieur willen.

Een plant is natuurlijk altijd prachtig, maar niet iedereen heeft groene vingers of zin om veel tijd steken in het in leven houden van een kamerplant. Dan kan je natuurlijk nog kiezen voor een kunstplant. Maar een mooie droogbloemencreatie kan ook prachtig zijn, en is in ieder geval uniek en lang houdbaar. En het staat echt zo enorm stijlvol!

Een droogboeket van echte bloemen of kunstbloesem

De droogbloemstukken kunnen zo weelderig en kleurig als je wilt aangevuld worden met kleurige en niet van echt te onderscheiden kunstbloemen.

Maar je kan ook voor meer ingetogen gaan en werken met wat simpele gedroogde takken of bladeren. Hele andere uitstraling maar net zo mooi en helemaal nu!

Ghostwood

 Ook ghostwood wordt veel gebruikt om een hoge schelpenvaas prachtig op te maken. Ghostwood takken zijn dikke, grillig gevormde takken zonder bast, meestal van licht gekleurd hout. Voorheen vond je ze vaak als element in een terrarium of aquarium. Maar nu is deze natuurlijke schoonheid ook in een vaas te vinden. Een robuuste natuurlijke  en ingetogen uitstraling die altijd mooi blijft en geen onderhoudt vraagt. Handig en mooi tegelijk dus!

Rietpluimen en grassen

Hou je van de authentieke strand-vibes die schelpenvazen te geven? Dan hou je vast ook van losse rietpluimen en hoge grassen. Hoog gras in combinatie met een  schelpenvaas is of je een stukje duin naar je huis haalt. En bij de rietpluimen denk je ook automatisch aan kabbelend water en is het of je ze bijna kan zien wuiven in de wind. Pampasgrassen heb je in meerdere soorten. Met verschillende soorten kleine en vollere pluimen en kleurslagen van acht beige tot donkerder. Je haalt sowieso een heerlijk zomers gevoel in je huis waar je lang van kan genieten.

De natuurlijke Ibiza vibe

Losse rietpluimen of hoge grassen zie je overigens nu overal. Je ziet ze ook erg vaak als tuinplant bij iemand in de voortuin dus als je aanbelt en het gewoon lief vraagt mag je misschien wel wat pluimen afknippen voor op je hoge vaas. Hoge grassen hebben een andere uitstraling als kamerplanten, maar sommige worden wel gebruikt als plant. Ze hebben echter  niet veel verzorging nodig en gaan bijna als vanzelf. Je kan dus kiezen of je voor gedroogde pampasgrassen stengels gaat of toch liever een echte plant hebt.  Gras als kamerplant heb je in opstaande en overhangende soorten. Wij adviseren om in een schelpenvaas voor een opstaande soort te kiezen omdat je anders misschien de hele vaas niet meer goed kan zien, en dat zou zonde zijn!

Droogbloemen en kunstbloemen

Heel trendy zijn de mooiste droogbloemen. Gecombineerd met de fijnste kunstbloemen kan je zo een knaller met een statement van luxe schoonheid maken op je vaas. Een prachtige vaas met een prachtig arrangement is een cadeau voor jezelf en voor anderen.

Droogbloemen zijn prachtig. En omdat wij van prachtige dingen houden en nu eenmaal ook de prachtigste vazen en bloempotten in onze collectie hebben kan het niet anders dan dat er een echte en woeste love match ontstaan is tussen Parelmoer Vaas en een fijne awardwinnende bloemist met een groot gevoel voor schoonheid en met kwalitatief de mooiste droogbloemen.

 

Een op maat gemaakt kunstboeket in je schelpenvaas

Als een soort soulmate van onze mooie vazen. En zij maken voor ons echt de mooiste bloemenarrangementen in enkele topstukken uit onze collectie waaronder uiteraard de schelpenvazen. Het is ook altijd mogelijk om zelf een vaas uit te kiezen en dan maken wij daar een passend arrangement voor je in. Kijk voor meer info en inspiratie gerust op de pagina met arrangementen.

Nu is het aan jou om te kiezen!

Zoals je kan lezen zijn de mogelijkheden eindeloos. Een schelpenvaas is een cadeautje voor je huis waar je naar kan blijven kijken en waar je heel veel kanten mee op kan. We hopen in ieder geval dat we je een beetje hebben kunnen inspireren! Kom je er toch niet uit of heb je vragen stel ze dan gerust, wij helpen graag!