GOUDEN BLOEMPOT, PLANTENPOT OF GOUDKLEURIGE VAAS

Gouden bloempot, plantenpot of goudkleurige vaas – 100 x goud op rij!

Een bloempot van goud… Diamonds are a girls best friend? Dacht het niet… Geef ons maar goud! En dat in een heerlijk design. Het fijne van een gouden design vaas of bloempot is dat het naadloos aansluit in een luxe design interieur. En je hebt de prachtigste exemplaren van mat goud tot hoogglans en alles ertussenin. Dat kleine extra laagje glans klinkt nu misschien niet zo belangrijk maar is bij gouden bloempotten en vazen wel nét datgene wat de hele uitstraling bepaalt. Houd je van lekker opvallend en wil je een stralend middelpunt? Kies dan vooral voor hoogglans.

Het is niet allemaal goud wat er blinkt!

Wil je dat je vaas of bloempot een prominente plek in je huis krijgt, maar wel in een bescheiden en wat luxere uitstraling  dan is matglans of mat een mooie oplossing. De glans bepaalt het echt.  Je kan voor een compleet goudkleurige vaas gaan of voor een vaas met gouden accenten. Wil je liever geen goudkleur maar wel iets wat qua uitstraling en exclusiviteit in de buurt komt? Dan kan je ook kiezen voor vazen en bloempotten in andere design ontwerpen die bijna goud aandoen en ook heel classy en stijlvol zijn. Zoals heerlijk zacht romig glanzend champagne of een diepwarme honingkleur. Net even een andere nuance wat het al snel uniek maakt, maar net zo luxe en stijlvol!

Design plantenbakken en bloempotten in goudkleur en bronskleur

Goud en brons in je interieur of tuin is stijlvol, warm en geeft een instant luxe uitstraling. Deze prachtige edelmetaaltinten zijn dan ook al jaren populair en zeker een blijvertje! Het is namelijk ook nog eens enorm goed te combineren met allerlei tuin- en interieurstijlen. Een gouden of bronzen bloempot of vaas kan altijd en past overal!

Door het materiaal en de mate van glans krijg je meteen een hele andere uitstraling. Zo kan je iets uitkiezen dat echt bij je karakter en situatie past. Ga jij voor goud of voor brons? Wij hebben de mooiste soorten bloempotten en vazen in goudkleur voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Laat je even heerlijk onderdompelen met fijne inspiratie in goud en brons voor je tuin en je interieur.

Goud design vaas of brons design bloempot?

En heb je dan ondertussen gekozen voor goud of brons dan wil je het liefst ook een geweldig en passend design natuurlijk.  Zoals je hebt kunnen lezen en zien is de keuze in gouden en bronzen designvazen en bloempotten enorm groot. Wat zijn nu de mooiste design stijlen? Wij hebben even verschillende design stijlen voor je opgezocht. Om even lekker bij weg te dromen voor je toekomstige interieur, of om te kijken welke stijl je zelf al hebt en welke vazen en bloempotten daar prachtig in zullen passen. Of voor als je op zoek bent naar tips en inspiratie voor een luxe design interieur, of op zoek bent naar een ‘match made in heaven’ bloempot voor in je tuin.

Een stijlvol interieur met rijke kleuren

Wat is er namelijk mooier dan een doordacht en stijlvol interieur of perfect ontworpen tuin. Waarin alles tot in de puntjes klopt en waar je met volle trots en plezier leeft en familie en vrienden ontvangt. Opgemaakt met de mooiste designer stukken, passend bij je persoonlijkheid. En daar komen wij kijken.

Een luxe design interieur kan vaak niet zonder imposante hoge vazen of bijzondere bloempotten. Wij hebben de mooiste en meest exclusieve goud en brons design bloempotten en vazen die naadloos passen in interieurdesigns in de stijl van gerenommeerde interieurontwerpers zoals Marcel Wanders, Piet Boon of Eric Kuster. En deze hebben we uiteraard ook voor in prachtige design tuinen.

Of een bloempot van brons!

Een bronskleurige bloempot heeft weer een wat robuustere, stoerdere uitstraling. Dus vind je de uitstraling van goud best mooi maar wil je liever toch nog iets meer ingetogen dan is brons kleur ook een prachtig alternatief. Het doet vaak ook net iets meer klassieker aan. Brons is een hele warme kleur. Of je het nu hoogglans, mat of bewerkt gebruikt. Het blijft warm. En stijlvol. Wil je vooral de aandacht vestigen op de omgeving door een complementaire aanvulling dan kan dat heel mooi met brons.

Designinterieur met brons in het mat of glanzend

Brons staat prachtig in een design interieur. Of deze nu donker of licht ingericht is, voor een bronzen vaas is altijd een passend plekje te vinden. Ook bronzen vazen en bloempotten hebben we in bewerkte en onbewerkte vormen. Ook bij brons geldt dat de glans een erg grote factor is in uitstraling. Glanzend brons grenst aan goud alleen heeft dan wel de typerende warme gloed. Matbrons krijgt een hele rustieke uitstraling alsof het uit de oudheid komt. Brons is ook een fijn ideaal materiaal om te bewerken via embossing waarin je een reliëf patroon in het materiaal aanbrengt. Dat kan echt via stansen gaan zoals bij een echt koperen vaas, of visueel aangebracht worden bij bloempotten en vazen van keramiek.

Bijzonder patroon en reliëf dat het licht vangt

Hele bijzondere patronen kan je krijgen in de vazen van kunststofsteen. Dit materiaal kan alle vormen aannemen en dat geldt dus ook voor patronen, ideaal voor design vazen. Het materiaal en het patroon zorgt ook echt weer voor de uitstraling. Speelse stippen, strakke stippen, honingraat, een geometrisch herhalend patroon voor een eclectische design vaas, of een op liggend patroon voor een klassiek effect. De mogelijkheden met brons zijn eindeloos. En wij vinden ze allemaal even geweldig! Dat wordt nog lastig kiezen…

Design interieur met gouden en bronzen bloempotten

We beginnen even binnen. Nederland heeft echt geweldige interieurarchitecten die wereldwijd bekend staan. Een paar huidige grote namen in stijlvolle design interieurs heb ik hierboven al even snel genoemd. We stippen ze allemaal even extra aan voor wat inspiratie waarbij je kan voelen en kijken wat bij jou past en wat voor soort gouden en bronzen design bloempot  of hoge vaas hier passend bij is. 

Piet Boon

Strakke lijnen en minimalistisch ingericht, maar toch ook warm en huiselijk. Uitgebalanceerde interieurs met functionaliteit, schoonheid en individualiteit in een perfecte balans. Een Piet Boon interieur ademt ruimte en licht. Je ziet hier niet extreem veel accessoires, maar wat je ziet is doordacht en vult perfect het geheel aan zonder de complete aandacht op te eisen. Piet Boon werkt met milde, onopvallende kleuren en licht industriële effecten.

Je zult hier ook niet zo snel grote vazen met weelderige bloemen tegenkomen. Dat geldt echter wel voor een prachtige design bloempot met een frisgroene plant. In een Piet Boon interieur kom je goud en brons tegen in modernere en strakkere vormgeving. Dus geen klassieke vaas, maar echt strakker en moderner design. En dat geeft een heel bijzonder effect. 

Marcel Wanders

Stijlvol design en opvallende kunstelementen. Innovatief en iconisch, zoals hij het op zijn eigen website zo passend omschrijft. Dat is de stijl van Marcel Wanders.  Zelf vinden wij zijn interieurs echt een bijzondere ervaring waar je veel verrassends ontdekt en waar je niet op uitgekeken raakt. Bijna alsof je Alice in Wonderland bent en met open mond een bijzondere wereld betreed. Moderne en klassieke elementen die voor een heel vernieuwend en uniek beeld zorgen.

Een echte interieurdesign van Marcel  Wanders is niet voor iedereen weggelegd, maar je kan je zeker laten inspireren en inspiratie opdoen voor eigen ideeën. Ook bij Marcel Wanders zie je vooral moderner gebruik van goud en brons, al wordt dit soms gecombineerd met een speels klassieke touch. Dit betekent dat je qua gouden en bronzen vazen in een Marcel Wanders geïnspireerd interieur je eigenlijk vrij kan kiezen tussen modern en klassiek. Helemaal zolang de rest ook in balans is.

Eric Kuster

Eric Kuster is misschien wel de meest bekende naam voor de meesten. Zijn stijl is op dit moment enorm populair en zijn interieurs staan vooral bekend om de rijke en glamoureuze uitstraling met namen als ‘Metropolitan luxury’ en ‘Hotel chique’ Zijn hebben dan ook een bijna hotelachtige sfeer, alsof je op vakantie bent in je eigen huis, omringt met heerlijk veel luxe. In zijn interieur weet je eigenlijk nooit in welk land je bent.

De stijl is heel internationaal. Bij hem zijn de accessoires groots en meeslepend aanwezig. Luxe en opvallend, maar ook heel stijlvol en uiteraard ruimte voor design. In een Eric Kuster designinterieur zie je heel veel grote vazen en bloempotten. Hij heeft ook de schelpenvaas populair gemaakt. In een Eric Kuster interieur mag het heerlijk aanwezig. Het stijlvolle en soms zelfs heerlijk dramatisch chique van XL bloempotten en vazen in goud en brons passen als een warme jas in een Eric Kuster design interieur. 

Interieurdesigners met hun eigen stijl  design meubels passend met goud en brons plantenbak

Smaken verschillen natuurlijk. Gelukkig maar. En dat geldt ook voor design. Deze drie interieurdesigners zijn alle drie zo eigen en uniek. En dan zijn er uiteraard nog veel meer mensen met veel meer eigen stijlen. Wat past bij jou? Bij  je woning of tuin? Bij je gezin en manier van leven?

Als het vuurtje gaat branden

Naast praktisch beredeneren gaat het eigenlijk vooral om datgene waar gaat je hart sneller van kloppen zodra je het ziet. Je kan voorzichtig stellen dat design zich onderscheidt van de rest doordat er ‘iets’ is wat het uniek maakt. En dat ‘iets’ kan net een gevoelig punt bij je geraakt hebben. Een klein vlammetje van binnen aansteken. Dan weet je dat je op de goede weg zit! 

Dat luxe gevoel

Er zijn genoeg meubel winkels waar je bij deze stijlen passende design meubels kan vinden. High end, ook vaak weer Nederlandse merken welke prachtige exclusieve meubelen verkopen voor een top interieur. Ook even aandacht voor een paar populaire high class woninginrichting. Zo kan je zelf een interieur samenstellen in de stijl van een binnenhuisarchitect die je aanspreekt.

Eichholtz, een luxe thuisbasis voor de slanke hoge gouden vaas

Eichholtz is een gerenommeerd Nederlands designermerk. De meubelen, lampen en accessoires van Eichholtz kenmerken zich door een eigen en luxe stijl. Marmeren tafels, eclectische vormgeving, bijzondere plafondlampen en banken in rijke stoffen. Alles tot in perfectie op elkaar afgestemd in kleur en vormgeving. Je begrijpt dat goudkleurige slanke hoge vazen hier prachtig tussen zullen passen. 

Richmond een bijzonder design af maken met goud en brons

Een andere rijke interieurstijl is Richmond. Ook deze is van Nederlandse bodem. Net als bij Eichholts is Richmond  vooral een rijk interieur. Toch verschillen ze van uitstraling. Richmond kenmerkt zich wat door een landelijk- chique uitstraling met spannende strak stalen soms eclectisch aandoende details. Hier kan je dus voor iets bijzonders kiezen als een goudkleurige vaas of plantenbak met een grafische vorm, effect of print. Maar ook heel erg goed voor een grootse klassieke schoonheid in goud of warm brons.

Linteloo prachtig te combineren met goud en brons

Nog een Nederlands pareltje, wat een talenten hebben we toch op eigen bodem rondlopen. Ook weer met een totaal eigen uitstraling in high end design meubelen. Linteloo straalt vooral uit dat je mag genieten van het leven in comfort en luxe. Zachte meubels die je omhelzen. Bijzondere combinaties van, vaak warm, kleurgebruik dat voor een unieke uitstraling zorgt.  Elk meubelstuk is een kunstwerk op zichzelf. En een goudkleurige of bronskleurige design bloempot of vaas kan nét dat beetje aanvulling zijn die het interieur met warmte afmaakt.

Metal lady in robuust goud brons of fijn beige pearl goud in een schelpenvaas

Ook bronzen vazen en bloempotten hebben we in bewerkte en onbewerkte vormen. Ook bij brons geldt dat de glans de grootste factor is in uitstraling. Glanzend brons grenst aan goud, het is alleen wat warmer van kleur. Matbrons krijgt een hele rustieke uitstraling, het doet vaak bijna aan of het uit de oudheid komt. Brons is ook een fijn ideaal materiaal om te bewerken via embossing waarin je een reliëf patroon in het materiaal aanbrengt. Dat kan echt via stansen gaan zoals bij een echt koperen vaas, of visueel aangebracht worden bij bloempotten en vazen van keramiek.

Hele bijzondere patronen kan je krijgen in de vazen van kunststofsteen. Dit materiaal kan alle vormen aannemen en dat geldt dus ook voor patronen, ideaal voor design vazen. Het materiaal en het patroon zorgt ook echt weer voor de uitstraling. Speelse stippen, strakke stippen, honingraat, een geometrisch herhalend patroon voor een eclectische design vaas, of een op liggend patroon voor een klassieke touch. De mogelijkheden met brons zijn eindeloos.

XXL design bloempot in goud of brons

Wat is er mooier dan en design vaas in brons of goud? Een extra grote design bloempot of vaas! Je hebt namelijk ook prachtige XXL design vazen. Extra groot en daardoor ook extra opvallend. Ware interieur statements. Deze hebben we uiteraard ook in goud en brons. Zo’n vaas neemt behoorlijk wat ruimte is, maar geeft meteen ook echt sfeer en cachet aan je tuin of interieur.

Eén grote boom of een combinatie van planten in één bloempot

Met XXL kan je ook heerlijk los gaan qua beplanting. Alles is mogelijk! Dat maakt het extra leuk. Maar je kan er ook voor kiezen een XXL design vaas of bloempot leeg te houden. Door het design is het al een kunststuk op zich waar je ook zonder groen of bloemen van kan genieten. Als we het hebben over XL dan bedoelen we ook XL. Wij durven ons wel de specialist op het gebied van XL bloempotten en vazen te noemen en hebben echt gigantische design exemplaren voor je.

Bloempot van 100 cm, 120cm of misschien wel 180cm hoog

Dan praten we over vazen met een hoogte tot wel 2 meter. Moet je eens voorstellen als je deze in goudkleur hebt. Wat een bijzonder interieur krijg je dan. Daarnaast hebben we ook bloempotten die enorm breed zijn. Deze zijn door hun formaat zelf al design te noemen ware het niet dat wij uiteraard ook hierbij voor prachtige ontwerpen in goud of brons gaan. Dubbelop bijzonder dus! Prachtig als middelpunt in je tuin.

We hebben ook bloempotten en vazen in onze collectie gemaakt van materialen die niet in goud of brons kleur te krijgen zijn. Toch willen we deze niet onbenoemd laten om zo het plaatje in ieder geval compleet te maken.

Past wit perfect bij jouw karakter?

Wit is letterlijk ‘licht’ (en zwart het gebrek aan licht, tot zover dit lesje natuurkunde..) En daarom is het al snel het stralend middelpunt van je interieur. Als we kijken naar de psychologische betekenis van de kleur wit zien we dat het vooral geassocieerd wordt met onschuld, puurheid en zuiverheid.  Mensen die van wit houden hebben hun leven graag op orde en werken daar hard voor. Efficiënt en effectief. Puurheid en perfectie. In sommige ogen misschien zelfs een beetje een pietje precies. Maar ook sta je als wit liefhebber midden in het leven met een open houding en ben je altijd klaar voor verandering. Prima eigenschappen toch?

Wit is terug, maar nu samen met gouden en bronskleurige vazen en bloempotten!

Wit in het interieur is net als zwart weer terug van weggeweest. Al is wit eigenlijk niet weg geweest maar meer in allerlei variaties altijd wel aanwezig gebleven. Eenvoud siert en de kracht van het eigentijds heldere wit is nu weer helemaal in. De steriele indruk zorgt er ook voor dat het contrast met iets dat je in de kijker, in het middelpunt, wilt plaatsen, zo sterk mogelijk wordt. Dat past natuurlijk perfect in een design interieur. Wit creëert ruimte en licht en oogt verfrissend en open.

We hebben witte vazen en bloempotten in overvloed. Strak design met een glad oppervlak of een speelsere bloempot met een reliëf of een bijzonder design. We vallen een beetje in de herhaling. Maar ook hierin kan je perfect werken met goud en brons.

Zacht wit, vanille, crème wit of hoogglans strak wit

Buitenpotten voor in je tuin of op het terras in het wit lijken misschien wat minder praktisch. Maar high quality buitenbloempotten kunnen alle weersinvloeden aan en dan blijft het wit echt wel lekker lang goed en fris wit! Keramiek met een mooie dikke laag glazuur blijft prachtig wit.

Vazen gemaakt van kunststeen hebben een speciale buitenlaag tegen bescherming van uv licht. Maar kunnen ook nog tegen water en regen en zijn afstotend tegen vuil. Kunststofsteen is een mengsel van steen(gruis) en kunststof. Ze hebben de kwaliteiten van beiden en compenseren de zwakten van beiden. Kan jij lekker ongestoord van stralend witte design bloempotten in je tuin genieten. 

Goud en brons in een zwart wit interieur

Luxe bloempoten en design vazen zijn als een glanzend en sappig rood kersje op je interieurtaart. We hebben het al uitgebreid over prachtige gouden en bronzen bloempotten en vazen gehad. En deze staan ook geweldig in specifieke zwarte of witte interieurs. En laten veel design liefhebbers daar nu vaak net ook fan van zijn! Daarom even nu ook wat meer over witte en zwarte design pareltjes uit onze collectie. Want je kan natuurlijk gewoon een mooie grote bloempot kopen en daar lang van genieten.

Maar zoals altijd heb je ook levenskunstenaars die liever geen genoegen nemen met normaal. Die het belangrijk vinden om boven grijze muisjes uit te steken en visueel enorm genieten van schoonheid. Elke vaas is al van hoge kwaliteit. Maar sommige exemplaren springen er nét eenmaal even bovenuit door het prachtige en unieke ontwerp.

Exclusieve vazen, soms zelfs in XXL waardoor je er helemaal niet meer omheen kan. Speciaal voor de niet grijze muisjes onder ons!

Zwart met goud of goud met zwart?

Intens donker zwart als kleur in je interieur. Jarenlang was het wel een hele gewaagde keuze. Veel zwart in huis werd eigenlijk nooit overwogen. Het meest in de buurt komt misschien nog misschien Jan de Bouvrie die design zwart-wit wonen op de kaart zette. Al is hij ons inmiddels ontvallen, zijn stijl en signatuur is nog steeds ongekend populair. Maar verder kwamen we qua donkere kleuren niet veel verder dan de duidelijke donkerbruine trend uit de Jaren ’70  en ’80 (wat overigens heerlijk gecombineerd werd met veel oranje).

Donkerbruin kijken we nu toch met wisselende gevoelens op terugkijken. Enerzijds kunnen we het ons gewoon niet meer voorstellen, net als wijde broekspijpen. Anderzijds brengt het toch best warme, nostalgische gevoelens met zich mee onder de noemer ‘retro’. En retro zien we uiteraard ook zo nu en dan terugkomen in de trends, dus het zal ons niets verbazen dat donkerbruin en oranje weer een ding worden! Maar of we nu voor donker ’70 gaan of voor design Jan de Bouvrie, we kunnen het altijd zelf nog ombuigen naar de trend van nu: zwart wit wonen, rijk zwart met brons of goud en elegant zwart in simpele en strakke vormen.

Metallic, spiegelgoud, mat of hoogglans

Zwart als geheel was zeldzaam, maar eigenlijk is zwart als detail nooit weggeweest. Door de jaren heen was het naast de signatuur stijl van Jan de Bouvrie ook een veel geziene kleur bij eerder beschreven interieurontwerpers Piet Boon en Erik Kuster. Zwart wordt rijk in prachtige combinaties zoals met metallic, hoogglans, extra mat. Niks depressief, zwaarmoedig, kil en saai. Kom maar op met die mooie zwarte design accenten in huis! Of zelfs nog een beetje meer! Een zwarte muur, keuken, of een mooie grote vaas, of plantenbak! Of bij je zwarte muur een warm gouden of bronzen bloempot natuurlijk. Heerlijk al die mogelijkheden!

Buiten de gebaande paadjes gebeurt het mooiste!

Durf te kiezen voor anders met zwart en goud. Lang leve de interieurdesigners die buiten de gebaande paadjes durfden te denken met zwart. Want zwart heeft gewoon echt zijn charmes! De laatste jaren is daarom toch echt de opkomst van zwart en donker in het interieur weer terug gekomen. Maar dan wel zo gecombineerd dat het geheel fris en open blijft. En wat enorm verrassend,  de grimmig ogende kleur zorgt voor prachtig design!

Zwart is stijlvol en zelfs een soort van warm. Helemaal als je het combineert met goud of brons. De uitstraling is chique, klassiek en theatraal en zit vol mannelijke energie. Goud en brons geeft een kleine vrouwelijke touch. Tijdloos!

Een zwarte basis met goud als kersje op de taart

En het lijkt ook echt een blijvertje te zijn. Want ook na een aantal jaren is zwart nog steeds populair. Het lijkt nog steeds terrein te winnen en is een serieuze speler op de interieurmarkt. Je ziet zelfs dat sommige onderdelen in reguliere interieurs worden overgenomen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de zwart stalen kozijnen, zwarte taatsdeuren, shutters, lampen. Allemaal inmiddels heel normaal!

Zwarte kozijnen vervangen monumenten groen

Een tiental jaren geleden had niemand gedacht dat zwart als standaard kozijnkleur zou inburgeren. Nu zijn ze zelfs populairder dan de witte variant en niet meer weg te denken. En uiteraard zwarte bloempotten en vazen. Maar dus ook met goud of brons! Deze warme kleuren staan prachtig bij het donkere zwart. 

Signaal, grafiet, git: allemaal tinten zwart

In ons assortiment hebben we ook een ruime keuze in zwarte bloempotten, plantenbakken en vazen. Voor zowel binnen als buiten. Ook deze kan je in allerlei designs en kleurslagen krijgen. Hoogglans of mat zwart, Hoog en rond, laag en vierkant of andersom. Heb je een zwart of donker interieur en vind je zwarte vazen en bloempotten teveel donker, dan past goud of brons hier heel goed in.

Bloempotten onderling combineren in verschillende tinten zwart, wit, goud en brons

Een echt grote vaas of bloempot in XXL formaat trekt als vanzelf aandacht in je interieur of tuin en is vaak al een design statement zonder er iets voor te doen. Kan je moeilijk kiezen, of houd je van speelser design gebruik dan kan je meerdere vazen  ook heel goed met elkaar combineren.  Zwart en wit bijvoorbeeld. Maar ook zwart met goud voor een warme touch of wit met goud voor een opvallend geheel. Wij focussen ons nu op goud, brons en op zwart en wit, maar bij combineren kan je natuurlijk ook aan hele ander kleuren denken.

Je hoge design vaas binnen of buiten plaatsen of beide?

Liefhebbers van design zijn niet geheel toevallig vaak creatieve denkers die daardoor ook makkelijk andere mogelijkheden zien voor alledaagse voorwerpen. En soms hoeft het ook niet eens zo ver van het reguliere af te liggen. Zo krijgen we regelmatig de vraag of een bepaalde vaas voor buiten ook naar binnen kan of andersom.

Maak je design vaas klaar voor buiten of juist voor binnen!

Om met het goede nieuws te beginnen. Meestal is er heel veel mogelijk! Met een paar simpele aanpassingen kan een design bloempot voor binnen ook best naar buiten en andersom. Vooral dat laatst kan sowieso altijd! Vazen voor binnen hebben geen afwateringsgat, wat buitenpotten standaard wel hebben,  om overtollig regenwater weg te kunnen voeren. Deze zijn er meestal prima zelf in te boren. Vazen voor buiten hebben juist wel gaten in de bodem, waardoor je binnen kans maakt op waterschade op je mooie design vloer. Dat willen we natuurlijk niet!

Met een binnenvaas of vijverfolie een waterdicht bloempot

Maar ook dat valt heel simpel op te lossen door een goede kunststof binnenvaas te gebruiken in je design bloempot ter bescherming van je vloer maar ook van de bloempot. Een kunststof binnen pot is sowieso best handig ook als je niet bang bent voor morsen water. Het zorgt er n.l voor dat je hoge design vaas wat minder diep is. Dat is makkelijker voor het vullen met aarde en voor de verzorging van een eventuele plant. Ook blijft de pot aan de binnenkant mooier. Zo blijft je prachtige handgemaakte goudkleurige of helderwitte vaas beschermd voor plekken van water en potgrond. Hij blijft dus een stuk langer mooi!

Helaas is het niet altijd mogelijk om een vaas aan te passen voor buiten of is hij gewoon niet geschikt voor de grillige Nederlandse seizoenen vol wind, regen, vorst of zinderende hitte. Neem dus altijd gerust contact op met de (on)mogelijkheden voor jouw droomvaas en de plannen die je ermee hebt. Wij helpen je graag verder, of weer uit de droom.. Maar mocht dat zo zijn dan hebben we vast wel een passend alternatief voor je.

Van welk materiaal wil jij een bronzen of gouden vaas?

Gouden en bronzen vazen heb je in allerlei materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling. En het ligt een beetje aan persoonlijke smaak, maar ook aan je persoonlijke wensen. Wil je een vaas voor buiten in het interieur of voor buiten? Wil je hem makkelijk kunnen verplaatsen of heb je er een speciaal plekje voor ingericht en hoef hij daar voorlopig niet meer weg?

Wij hebben de meest gebruikte materialen voor design potterie even voor je op een rijtje gezet. Zo kan je zelf goed kiezen wat voor jouw huis of tuin en in jouw situatie het beste is. Al onze materialen hebben als kenmerk dat ze oersterk en duurzaam zijn. De meeste vazen uit onze collectie zijn handgemaakt. Goed voor jarenlang genieten. 

Prachtig keramiek met een dikke laag goudkleurig of bronskleurig glazuur

Goed zwaar afgebakken keramiek met een fijne royale gouden of bronzen laag glazuur is al een designvaas op zich. Kwalitatief goed keramiek is heel zwaar. Wil je een XL of XXL versie dan zal je de pot soms niet eens handmatig kunnen vervoeren of verzetten. Maar als hij eenmaal staat, dan staat er ook zeker wat moois! En dan kan zowel binnen als buiten zijn. Keramiek kan tegen kou en regen, maar staat ook prachtig in je interieur. Wij zijn dol op de vele intense kleuren die zo kenmerkend zijn voor keramiek. Kleuren die je soms zelfs geen naam kan geven.

Mat gouden aardewerk bloempot of plantenbak

Een keramiek vaas met goud glazuur heeft een diep en warm goud. Onze keramieken potten zijn handgemaakt volgens de eeuwenoude methode van rustig afbakken op de juiste temperatuur en dit proces meerdere keren herhalen. Geduld is wel nodig dus.. En een kleine ‘fout’ als een luchtbelletje in de klei is al genoeg om het werk te laten barsten. Maar als hij gelukt is dan is dat gevaar geweken. Een dikke laag gouden glazuur zorgt niet alleen voor een prachtige kleur, het zorgt er ook voor dat de pot kleurvast blijft en dus goed tegen ons klimaat kan. Daarnaast heb je keramiek met stippen en subtiele effecten, rond of strak vierkant. De mogelijkheden zijn eindeloos. Keramiek is een van onze favorieten in de keuze voor goud of brons!

Kunststofsteen in design goud of klassiek brons?

Zoek je iets minder zwaar? En hou je van verfijnd en luxe design? Dan is kunststofsteen een prima materiaal voor de vaas van je wensen, Kunststofsteen is een materiaal dat zó enorm veelzijdig is. Het is een mengsel van hoogwaardig kunsthars en natuursteen. Zo krijg je dus het beste van beide in een vaas. Kunststofsteen is namelijk in staat om alle vormen en uitstralingen aan te en nemen die je maar wenst! De look van stoer beton of verfijnd en strak wit met of zonder bijzonder design, luxueus goud met de look van een schelpenvaas. Alles is mogelijk.

En daarbij is zijn kunststofstenen vazen dus ook minder zwaar en kan je het makkelijk herschikken in je tuin of interieur. Ideaal dus als je houdt van restylen of in de winter liever de bloempotten binnen zet. Doordat alles mogelijk is qua vormgeving zijn kunststofsteen XXL bloempotten soms een kunstwerk op zich.

Ook kunststofsteen kan je dus in alle soorten goud krijgen. Hoogglans, mat en alles er tussenin. Je kan dan niet eens zien dat hij niet van echt goud of edelmetaal is gemaakt. Kunststofsteen is de barbapapa onder de bloempotten. Over design gesproken!

Schelpenvaas: de handtekening van Eric Kuster

Een geliefd en veel gevraagd onderdeel van onze collectie zijn de exclusieve schelpenvazen. Stuk voor stuk design kunststukken handgemaakt van echte schelpen. Schelpen zijn met recht kleine natuurwondertjes.. Gemaakt door een klein maar dapper weekdiertje met heel veel doorzettingsvermogen. De prachtige woning word achtergelaten op het strand als het weekdiertje de schelp verlaat. En daar worden met de hand de prachtigste schelpenvazen van gemaakt.

Uniek en met de hand vervaardigd

Schelpenvazen zijn luxueuze grote vazen met een eigen stijl. Omdat ze niet onder één noemer zijn te vangen hebben we de schelpenvaas soorten even onderverdeeld in de soorten en mogelijkheden die je hierin kan vinden. Sommige soorten zijn in een prachtige natuurlijke goudkleurige glans te krijgen of met bijzondere gouden effecten waarbij wij even een handje hebben geholpen.

Goudkleurige bloempotten ingelegd met Capiz pearl

Sereen, stijlvol, prachtig! Hoge vazen van capiz pearl. De naam komt je misschien niet eens bekend voor, maar als je ze ziet dan gaat er vast een lampje branden. Je herkent ze misschien van hangers en andere huisdecoratie, vaak een beetje in de Ibiza style of in luxere interieur inrichtingen. Flinterdunne en daardoor bijna transparante schelpen met een scherp randje. In vazen en bloempotten van capiz worden de schelpen zo verwerkt dat het een onopvallende eenheid vormt.

Ragfijn en gruwelijk elegant!

De karakteristieke scherp ronde vorm is nog steeds herkenbaar, maar zo verwerkt dat de schaal bijna op een natuurlijke manier geschubd lijkt en een unieke parelachtige glans krijgt. De pearl vazen en potten zijn verkrijgbaar in kleinere vazen in de vorm van een mooie halfronde kom maar dus ook in hoge imposante XXL vazen in een zacht witte kleur met een verfijnde parelmoer glans die doet denken aan een wit zandstrand met al zijn gekleurde kleine kiezeltjes.

En een iets donkerder versie in een natuurlijke beige met licht gouden parelmoer gloed, alsof de zonsondergang is gevangen in een schelp. Goud ontworpen door de natuur: net als echt goud, maar dan net iets anders..

De pareltjes uit de oceaan: Abalone schelpen vazen

Deze variant hebben we niet in goud. Maar omdat hij er gewoon bij hoort wordt het toch even benoemt. Een hele bijzondere schelp en ook oprecht natuurwonder is de Abalone schelp. Deze schoonheid met een dikke parelmoervoering in een zee van bijzondere, intense kleuren waar je naar kan blijven kijken…

Helaas dus niet in goud of brons, maar desondanks even prachtig. Hij is in het wild redelijk zeldzaam en lastig te vinden. Zijn bijnaam is totaal verdiend ‘het kroonjuweel van de oceaan’. Het is oorspronkelijk het huisje van de zee oor of venus oor. Een weekdier waar zeeotters echt dol op zijn. Al zijn ze helaas door vervuiling en opwarming van de zee inmiddels steeds minder in het wild te vinden voor de zeeotters.

Parelmoer in zijn allerbeste parel

Voor onze XL vazen worden daarom  gekweekte Abalone schelpen gebruikt. De schelp is oersterk. Omdat de Abalone schelp in zowel witte als blauwe kleuren te vinden is, zijn er vazen en potten met gelijke kleuren, maar ook in een combinatie van wit en blauw. Geen één vaas of pot is hetzelfde want ook deze zijn handgemaakt.

Schelpenvaas met parelmoer metallic glans

Mother of pearl, wij vinden het zo’n magisch woord… Het is de Engelse vertaling voor parelmoer. De mother of pearl vaas heeft uiteenlopende kleuren en vormen. De handgemaakte vazen zijn qua bewerking en vormen verschillend. Het zijn echte designers vazen. Je hebt vazen van schelpen met een rechthoekige of driehoekige bewerking van het parelmoer. Symmetrisch ingelegd of juist asymmetrisch. Een subtiel detail, maar best bepalend voor de hele sfeer en uitstraling.

Zo kan je voor mysterieus blauw gaan, maar ook Ibiza-zomer beige of ingetogener en wat stoerder bruin. Wil je nog meer luxe uitstraling dan hebben we ook hoge vazen van mother of pearl met gouden accenten. De hoge vazen van deze lijn stralen allemaal luxe en elegantie uit. Je ziet ze ook heel vaak terug in de ontwerpen van bekend binnenhuisarchitect Eric Kuster. Echte design vazen dus!

De shell vaas: robuust bruin met een warm gouden gloed

Een wat robuustere, maar tegelijk ook heel stijlvolle natuurlook in de schelpenvaas serie biedt de shell collectie. Deze lange rechthoekige stukjes parelmoer in glanzende goudbruine tinten zijn opgebouwd met duidelijke zwarte voegen wat het geheel een stoer effect geeft. Een shell vaas staat dan ook in zowel modernere interieurs als bij de industriële look geweldig. Met een grootbladige groene plant is het een pareltje in je interieur, een match made in heaven.

Onze shell collectie heeft naast de inmiddels welbekende fijne hoge vaas ook een geweldige mooie grote XXL vaas of schaal. Het is ook mooi om meerdere vazen en potten uit dezelfde lijn met elkaar te combineren. Dat versterkt de eenheid in je interieur en creëert rust en eenheid. Bijvoorbeeld in dat lege hoekje een mooie hoge vaas en op je eettafel een grote schaal van hetzelfde soort… prachtig!

Geen goud maar wel heel zonnig: origineel Italiaans zacht terracotta

Een welbekende klassieker onder de tuin bloempotten die altijd blijft en ook nooit gaat vervelen is toch wel terracotta. Onze vazen uit de terracotta collectie worden handgemaakt in Italië. Ze hebben daar een stukje zon gevangen en meegenomen naar Nederland. Door een speciale bewerking al meteen een heerlijke nostalgische look en niet het felle oranje wat de meest nieuwe terracotta vazen hebben. Een instant vakantiegevoel in je tuin dus! Of je interieur natuurlijk. Want ook al denken we bij terracotta vazen toch vooral aan de tuin. Niemand houdt je tegen om ze binnen in je woonkamer of elders in je huis een plekje te geven.

Oersterke betonnen plantenbakken en bloempotten

Een natuurlijk en robuuste uitstraling, zware en sterke kwaliteit. Potterie dat alles kan trotseren en zwaar materiaal dat staat als een huis. Dat zijn onze XXL vazen van steen en beton. Ook in steen en beton kan je heel wat variëren. Grove oppervlakte of fijn en gepolijst. Elegant en klassiek of vooral juist stoer. Of design natuurlijk!

Ook dat kan bij beton en steen. Betonnen en stenen vazen zijn vooral te krijgen in natuurlijke tinten. Grijs, zand, aarde en terra. Ze passen perfect in een Nederlandse tuin. Robuust, eerlijk en sterk. Deze bloempotten zijn duurzaam, onderhoudsarm en vorstbestendig. Maar net als bij terracotta is het geen probleem als jij hem liever binnen neer zet.

Volgens mij hebben we alle mogelijkheden voor gouden en bronzen bloempotten en vazen wel aardig benoemt. Toch missen we nog een belangrijk onderdeel. De opmaak! Want de meeste mensen willen hun gouden design vaas prachtig opgemaakt hebben met een bijzondere plant of met mooie bloemen. 

Goud in goud, groen in goud of kleurrijk in goud: kies de stijl!

Uiteraard hebben wij daar ook enkele stijlvolle mogelijkheden in. Je kan dus een bloempot of vaas uitzoeken en er meteen een passende opmaak bij uitkiezen in de vorm van high quality kunstplanterie of droogbloemen. Wij kunnen dat kant en klaar op afspraak bij je thuis bezorgen. Met de hand speciaal voor jou opgemaakt. Geen omkijken dus, maar gewoon heerlijk uitzoeken en genieten. Om je even wat inspiratie op te doen nemen we je ook even mee in de ongekende high end mogelijkheden als opmaak voor je design bloempot of vaas.

Fris groen passend in een gouden vaas of bronzen bloempot, maar dan zonder de zorgen!

Wie houdt er nu niet van planten en bomen. Het heerlijke frisse groen! Er zijn maar weinig dingen die tegelijk ontspanning, sfeer en stijl geven. Ben je zelf ook echt wel gecharmeerd van een volgroene, indrukwekkend grote plant. Maar ben je niet zo heel goed in het verzorgen van planten, of wil je in je design interieur stabiele perfectie het hele jaar door? 

Palmen of een bananen kunstplant

Of misschien ben je wel verliefd op een tropisch exemplaar waarvan je weet dat deze in Nederlandse huishoudens moeilijk te houden zijn door de eisen in warmte, luchtvochtigheid en verzorging waardoor het eigenlijk niet haalbaar is. Dan kan je gelukkig altijd nog voor high end kunstplanterie kiezen. In het kunstgroen heb je te maken met heel veel kwaliteitsverschillen.

Kunstplanten en kunstbomen van echte boomstam met zijde blad!

Misschien heb je zelf nog een minder positief beeld bij kunstplanterie doordat je ooit hebt kunnen aanschouwen hoe vreselijk slecht een kunstplant eruit kan zien. Zo’n plantje van goedkoop plastic, met scherpe malrandjes, blaadjes verkleurd door zonlicht en rafelende bloemetjes, vol met stof en spinnenragjes. Dat beeld mag je compleet loslaten! Waarschijnlijk heb je gekeken naar een heel goedkoop exemplaar uit een ander tijdsbeeld. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal anders!

High quality kunstbomen en kunstbloesem voor in je design bloempot of vaas

Het handmatig vervaardigen van hoogwaardig kunstgroen is een vak apart. Na handmatige natuurgetrouwe tekeningen wordt er een prachtige plant geproduceerd. Ook compleet met de hand. Elk nerfje en elk blad is een kusntwerk op zich. Ook het gebruikte materiaal is van groot belang. Als je ambachtstsschap en high quality materiaal met elkaar combineert krijg je de allerbeste en allemooiste in kunstplanterie en kunstbomen. Geloof ons, deze zijn niet van echt te onderscheiden, blijven altijd fris en mooi en zijn daardoor en een waardevolle aanvulling in je vaas of bloempot. 

Onze collectie kunstplanten in groen en zelfs goud!!

Wij hebben een ruime collectie met high quality kunstplanterie. Alleen de allermooiste en handgemaakte versies komen in onze online winkel. Bij een gouden vaas of bronzen bloempot past groen altijd. Je kan dus vooral kiezen welk bladsoort je mooi vindt. Of welke plant je altijd al wilde hebben.

Wil je echt all the way goud, dan hebben we ook bijzonder design kamerpalmen met goudkleurige bladeren. Ook mooi in een zwarte of witte bloempot. Bij kunstplanterie blijft de kwaliteit altijd stabiel. En ben je gevallen voor een XXL bloempot of vaas en dus op zoek naar een XXL opmaak, dan hebben we zelfs prachtige, niet van echt te onderscheiden, kunstbomen voor je. 

Heel mooi dat frisse groen, maar ik heb toch liever iets anders!

Maar wil je liever toch iets meer kleur? Maar dan wel iets wat heel lang meegaat? En dan ook nog exclusief en op maat gemaakt? Dan hebben wij een leuk alternatief voor je 

Sfeervol kleur in een design vaas met een droogboeket

Groen is mooi, maar soms past kleur net wat beter. Wij weten niet hoe het met jullie is, maar wij vinden bloemen stuk voor stuk má-gisch.. De natuur is toch wonderlijk hoe ze de mooiste schelpen voor schelpenvazen maar ook bloemen in alle vormen, kleuren en geuren heeft voortgebracht. Elke bloem is een klein wondertje op zich. Hoe mooi is het om dit prachtige wonderbaarlijke moment van de bloei wat langer vast te kunnen houden door de bloem te drogen.

Misschien heb je zelf ook nog wel ergens een gedroogde bloem liggen als dierbare herinnering van een bijzonder moment. Een mooie hoge gouden vaas is natuurlijk al een plaatje op zich. En soms zijn ze eigenlijk al mooi genoeg zonder iets erin. Maar dat is over het algemeen niet de bedoeling van de meeste mensen die een hoge vaas in hun interieur willen. Een mooie droogbloemencreatie kan dan ook prachtig zijn, en is in ieder geval uniek en lang houdbaar. En het staat warm, welkom en stijlvol.

Zelf bloemen drogen, een oude wijsheid om lang van te kunnen genieten

Bloemen drogen gebeurt natuurlijk al heel erg lang. Het is een oud gebruik om te conserveren waarvan ze vroeger veel meer wijsheid hadden dan nu, ook voedsel werd regelmatig gedroogd bij gebrek aan een koelkast en diepvriezer. Deze oude wijsheid wordt gecombineerd met inzichten en kennis van nu en zo krijgen we de best of both worlds.

Prachtige droogbloemen, mooi op kleur, die zo lang mogelijk goed blijven. Eén ding is zeker, de tijd kunnen we nog niet versnellen, bloemen drogen is en blijft een kwestie van tijd en geduld. Maar zeg nou zelf, is dat misschien niet stiekem juist iets heel erg moois. In de haast en drukte van de tijd van nu soms toch even weer beseffen dat de tijd nemen gewoon mag.

Slow living en lang van kunnen genieten, relaxed en duurzaam. Nog een extra punt voor de droogbloem wat ons betreft! Een mooie en unieke opmaak voor je gouden design vaas. Weelderig of juist wat ingetogen, net wat bij je interieur en smaak past!

Droogbloemen: Een perfecte match in je gouden vaas!

In de jaren ’80 zag je ze overal! Droogbloemen waren trendy. Helaas kregen ze daarna een wat suffer imago en raakten ze uit de mode. Maar zoals wel vaker komt alles wat eigenlijk stiekem best goed is gewoon weer keihard terug. Ons hart maakte dus een sprongetje toen ze er ineens weer overal hun kopjes weer opstaken.. Maar dan net als de kunstplanterie wel volledig aangepast aan de smaak en stijl van nu natuurlijk! Voor elke interieurstijl en voor elke goudkleurige of bronskleurige vaas is er wel een bijpassende en trendy droogbloemen mooiigheid te vinden.

Lekker lang genieten van een mooi droogboeket

Gedroogde bloemen zijn vaak net wat minder intensief van kleur. Tijdens het drogen wordt dat een stuk minder. Vind je dat jammer en wil je graag in het oog springende kleuren? Dan kan je droogboeket aangevuld worden met kleurige en niet van echt te onderscheiden kunstbloemen.

Deze zijn namelijk net als de kunstplanterie van hoogwaardig materiaal en handmatig vervaardigd wat de kwaliteit echt ten goede komt. Prachtige felgekleurde pioenrozen, lelies of lentebloesem. Alle mogelijke bloemen kan je in een prachtige kunstvorm krijgen. Zo heb jij je lievelingsbloem het hele jaar door op vaas staan!

Maar je kan ook voor meer ingetogen gaan en werken met wat simpele gedroogde takken of bladeren. Hele andere uitstraling maar net zo mooi en helemaal nu!

Droogbloemen in een grote gouden bloempot!

Elke vorm bloempot kan droogbloemen hebben. De vorm van de pot kan de droogbloemen juist prachtig accentueren en andersom. Een grote gouden bloempot leent zich bijvoorbeeld perfect voor een groot en breed droogboeket of arrangement. Een gouden plantenbowl valt bijvoorbeeld op door gebruik van de mooie ronde vorm. Een hele fijne schaal en lust voor het oog.

Deze vorm kan je met een droogbloemenstuk prachtig accentueren. Een grote gouden bloempot kan je met een weelderig droogbloemen boeket lekker bombastisch maken. Of je nu knallende kleuren gebruikt of juist meer voor integer bijpassend gaat. De vorm blijft eruit springen.. Met oog voor stijl kan je zo de perfecte vormgeving vinden. En wat ons betreft is dit prachtig en helemaal anno nu! Wij zijn verliefd!

Weelderige bos zijde bloemen of een natuurlijk droogboeket

Ook een hoge gouden vaas kan je op de juiste manier accentueren door de vorm van je droogboeket. Ga je voor een slanke en hoge opmaak dan kan je hem zo optisch nog hoger maken en de slanke vorm accentueren. Wil je meer drama en chique dan kan je kiezen voor een weelderige wilde bos. De kleuren kan je aanpassen aan je eigen voorkeur of aan andere accentkleuren die je in je interieur hebt verwerkt. Hoe dan ook. Het geheel wordt echt persoonlijk omdat de combinatie van bloemen en vaas of bloempot beide door jezelf zijn uitgekozen.

Lage gouden bowl of schaal op de tafel

Lage gouden plantenschalen worden vaak voor Bonsaiboompjes of laagblijvende beplanting gebruikt. De schalen zelf zijn overigens enorm ruim en groot van vorm, zwaar in kwaliteit en enorm sfeervol. Echt een eyecatcher voor op een grote tafel! Wil de unieke kant gewoon lekker benadrukken en laten zien waar een kleine schaal groot in kan zijn dan is een droogbloemenarrangement een prachtige aanvulling die de handgemaakte bonsaischalen recht doen. Keramiek met de schitterende gouden glazuur of een dubbel cadeau van de natuur door een van schelpen handgemaakte schaal gevuld met prachtige gedroogde grassen en bloemen en fleurig opgestoken met kunstbloemen. Mooi!  

Droogbloemen en goud: een droomcombinatie!

De combinatie van droogbloemen met goud en brons is een droomcombinatie. En omdat wij van prachtige dingen houden en nu eenmaal ook parelmoertjes van bronzen vazen en gouden bloempotten in onze collectie hebben zoals je kon zien door dit hele artikel heen, kan het niet anders dan dat er een heerlijke samenwerking is ontstaan tussen Parelmoer Vaas potterie en één van de beste makers van Nederland die herhaaldelijk is uitgeroepen tot beste bruidsbloemist. Zij werkt met een groot gevoel voor schoonheid en met kwalitatief de mooiste droog- en zijdebloemen.

Wil je een opgemaakte vaas bestellen dan maken zij voor ons echt de mooiste bloemenarrangementen in de door jou uitgezochte vaas uit onze collectie. Wij bezorgen deze pareltjes met liefde, dus heel voorzichtig en op afspraak per koerier bij je thuis. Net als de bloempotten opgemaakt met kunstplanterie, of de losse bloempotten en vazen zonder opmaak. Want dat kan natuurlijk ook!

Vraag ons om hulp in je interieur

We hopen dat we je heerlijk hebben kunnen inspireren met alle mogelijkheden op het gebied van gouden en bronzen design bloempotten en vazen, met ene klein uitstapje naar zwart en wit en de mogelijkheden voor een unieke opmaak. Uiteraard wordt de collectie regelmatig aangevuld met de laatste trends, hou onze online winkel dus in de gaten. Heb je vragen, opmerking of behoefte aan meedenken of advies neem dan gerust contact op. Wij staan met liefde voor je klaar.