BLOESEM KUNSTTAK & BLOESEMBOOM

Bloesem kunsttak, kunst bloesemboom & bloesemtakken

Most wonderfull time of the year?

Een geweldig moment elk jaar is toch wel een ontluikende lente. Rond April kunnen we met z’n allen genieten van een klein groots natuurwonder. Ik heb het over de schoonheid van de fragiel maar rijkelijk bloeiende bloesembomen in de zachtste kleuren wit en roze. Ik probeer het beeld elk jaar weer op te zuigen en bewust in te prenten. Want het duurt slechts een paar weken. Dan worden we van de één op andere dag getrakteerd op een dromerige regen van confetti wat meteen het einde van deze mooie bloei alweer inluidt. Als er toevallig in die weken een stevig voorjaarswindje de kop op steekt zelfs al eerder.

Japanse bloesemtak en natuurlijk Magnolia takken

Binnen no time is dit kleine  natuurwonder alweer voorbij.. Bij veel bomen worden we later in het jaar getrakteerd op heerlijk zoet fruit, dus we vergeven het graag. Maar er zijn ook bomen, zoals de prachtig bloeiende prunus , die wel bloeien maar waar geen fruit uit ontstaat. Bloesembomen hebben iets romantisch, een volle indrukwekkende bloei. Wij zijn fan! Mocht je ook echt een die hard liefhebber zijn dan is het een aanrader om in de lente periode in de Betuwe of Noord Holland mee te doen aan een van de vele bloesemtochten. Heerlijk met de  fiets of te voet, de frisse lentewind in je haren omgeven door kunst uit de natuur. Zomaar een kleine tip van ons!

Voor eeuwig genieten van bloesemtakken

Het liefst zou je deze schoonheid en dat gevoel van frisse hoop en nieuwe kansen het hele jaar vast willen houden.. Daarom vinden wij het persoonlijk erg fijn dat anno nu de kwaliteit van zijdebloemen zó enorm verbeterd is dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Dat biedt zo veel mogelijkheden!

Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste en meest echt lijkende bloesemtakken. Deze kan je prachtig combineren met een hoge vaas of bloempot die past bij je stijl en interieur. Hieperdepiep voor een heel jaar door lentebloesem!

Betere tijden voor de kunstboom en zijde kunstbloemen

Zijdebloemen of kunstbloemen hadden voorheen een beetje een imagoprobleem… Waarschijnlijk omdat de vroegere zijdebloemen niet echt heel erg mooi waren. Plastic stelen met nog scherpe malrandjes, lelijke rafeltjes langs de bloemblaadjes. Van veraf kon je zien dat het om kunstbloemen ging. Het was het net niet (of eerlijk gezegd helemaal niet)

Maar door de tijd heen zijn de materialen en de kennis deze het beste te gebruiken sterk verbeterd en is een goede bos bijna niet van echte bloemen te onderscheiden! Een grappig nieuwsbericht over een vrouw die haar kunstplant al tijden water gaf voordat ze erachter kwam dat hij helemaal niet echt was is daar het bewijs van. Daarnaast hebben zijdebloemen nog veel meer voordelen! Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Take care zonder gedoe!

Hoe gek wij ook zijn op planten  en bloemen en op de sfeer en klein geluk dat het geeft in je interieur. Het in leven houden is soms nog best een dingetje… De ene plant moet veel water, de ander weer weinig en hetzelfde geldt voor zonlicht en voeding. Sommige mensen hebben het gewoon meegekregen in hun genen. Als een geboren botanicus wateren, snoeien en sproeien ze er lustig op los en alles blijft gewoon fris groen en gezond. Zelf mis ik dat gen waarschijnlijk.. Het is dat de kinderen om eten vragen en de hond weet ook wel zijn aandacht te trekken als het tijd is om de voerbak te vullen. Maar een plant doet dat nu eenmaal niet!

Zijden bloemen en de mooiste bloesem

En met een propvolle agenda en dito hoofd vol gedachtes wil het nog weleens gebeuren dat de planten je gewoon niet opvallen. Dat je hun bestaat even volledig vergeten bent… Nou kan ik hier een heel relaas gaan houden dat dit niet mindful is en dat daar wat aan moet gebeuren. Maar eerlijk is eerlijk een quick and easy fix zijn toch wel zijdebloemen en planten. Je kiest precies wat je mooi vindt en daar kan je dan zonder al teveel gedoe jaren van genieten. Kwalitatieve zijdebloemen zijn misschien wat kostbaarder dan echte bloemen. Maar als je het omrekent naar het aantal bossen dat je er anders voor kon kopen gaat onder de eindstreep toch de bokaal naar de zijdebloesem.

Kunstbloemen omdat het niet anders kan

Er zijn ook mensen waarvoor het puur nodig is om voor zijdebloemen te kiezen. Best veel mensen zijn allergisch voor bepaalde bloemen. Voor de geur of voor het stuifmeel. De Lelie is daar een bekend voorbeeld van. Hoe mooi deze bloem ook is het is voor sommige mensen een flinke lastpak. Voor sommige huisdieren kunnen bloemen of kamerplanten zelfs levensgevaarlijk giftig zijn. En dat risico wil je natuurlijk niet lopen met je lieve, harige maatje. Katten, honden en knaagdieren hebben allemaal hun eigen lijstje met een no go planten en bloemen. Wil je dus geen risico lopen maar wel genieten van prachtige bloemen. Dan zijn zijdebloemen een mooi en veilig alternatief.

Een bos bloesemtakken of één kunsttak met bloesem?

Alles kan! Want het onderhoud is minimaal. Je hoeft ze dus geen water te geven, niet op precies de juiste plek te zetten qua zon of schaduw of zo nu en dan te bemesten. Maar ze blijven wel langer mooi als je ze goed onderhoud. Nu is dat niet veel werk en heel erg simpel, maar wij hebben toch even wat tips op een rijtje gezet zodat jij zo lang mogelijk kan genieten van je zorgvuldig uitgekozen bloemenpracht.

Afstoffen van de bloesem

Eens in de paar maanden is voldoende. Bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen. Een handigheidje (overigens ook enorm mindful.. komt het toch nog goed met ons) is de bloemblaadjes af te nemen met een verfkwastje. Werk gezellig van boven naar beneden en goed tussen alle blaadjes. Een stoffer als een plumeau of een swiffer kan ook prima, maar daarmee kom je waarschijnlijk toch minder goed op de moeilijke plekjes (daar waar alle blaadjes bij elkaar komen)

Zijde geen water, en kunststof juist alleen water

Er gaan ook verhalen dat je water, azijn of schoonmaakmiddel kan gebruiken. Maar het is niet nodig en kan je bloemen ook beschadigen. Het licht eraan hoe en waarvan ze gemaakt zijn. De bloemen en planten uit onze online winkel zijn veelal van zijde gemaakt. Of van gedroogde echte takken en bloemen.

De bloesemboom af en toe even draaien

Sommige zijdebloemen en planten kunnen wat minder goed tegen fel zonlicht. Het doet de intense kleur uiteindelijk wat vervagen. Zonde natuurlijk! Dus probeer na te gaan wat voor jouw gekochte zijdebloemen geldt. Ook hiervoor geldt weer dat goedkoop vaak duurkoop is. Beter in een keer kwalitatief goede bloemen halen en daar lang en duurzaam van genieten! En als je de boom af en toe draait in het licht, behoud je de kleur extra lang!

Vormvast en perfect modelleerbaar zo’n bloesemboom

Zijdebloemen hebben overigens nog veel meer voordelen. Zo blijft de vorm altijd in takt. Soms kan je bij kunstplanten de vorm zelf een beetje modeleren naar gelang je dat zelf mooi vindt en dan is het verder gewoon zorgeloos genieten. Zijdebloemen blijven altijd bloeien en raken nooit hun kleur en frisheid kwijt. Nooit meer last van half verwelkte bloemen in je verder nog mooie bos. En geen omkijken naar! Dat bekent dus ook dat je het hele jaar kan genieten van je favoriete bloem, die anders niet het hele jaar door te verkrijgen is. (Voor mij is dat bijvoorbeeld de pioenroos..) Door je bos zijdebloemen zo nu en dan opnieuw samen te stellen kan je oneindig wisselen in uitstraling.

De bloemen zijn altijd op hun mooist. Stel je zet een prachtig stuk met tulpen neer dan is de kans groot dat na een week de dappere tulpen in vreemde bochten door zijn gaan groeien en het hele stuk uit model brengen. Droog- en kunstbloemen verwelken niet, de groeien niet eigenwijs de andere kant op. Een bloemstuk van droogbloemen en kunstbloemen is vormvast. What you see is what you get.

Je bloesem kunsttak meekleuren met elk seizoen!

Wil je je bloesem af en toe een nieuwe uitstraling geven, dan kun je je bloesemtakken of boom prima weer nieuw leven inblazen door wat takken en bloesem toe te voegen aan je huidige bos. Dit kunnen andere kunsttakken zijn, maar ook droogbloemen. Of natuurlijk iets creëren met extra decoratie, een groot kunstblad of een kleurtje bloesem toevoegen. Zo kan je de kleur en stijl ook veranderen en krijg je in een keer een andere look. Dubbellang genieten!

Kan je echt geen afscheid nemen van echte bloemen, dan kan je ze natuurlijk ook combineren. Steek gerust wat echte bloemen tussen je zijdebloemen. Daar wordt je bos vol en levendig van en je kan er wat makkelijker een seizoen sfeertje aan geven. En.. vooral een note to self…vergeet dan niet zo nu en dan wat water te geven.

Bloesemtakken in de mooiste hoge vaas

Nu gelden voor bloesemtakken natuurlijk wat andere regels. Een bloesemtak kan je in een hoge vaas zetten. Alleen of als bos. Letterlijk elke vaas is hiervoor geschikt. Dat is dus net wat jezelf mooi vindt. Een vaas van verrassend bewerkt glas. Of een luxe handgemaakte vaas van keramiek afgewerkt met je favoriete kleur of stijl glazuur. Of wat dacht je van de mooiste schelpenvazen of wat stoerder en strakker polystone.

Als de vaas hoger is dan de takken kan je uiteraard gewoon onderin een laagje ‘iets’ doen (van hydrokorrels tot oude kranten)  doen om de bodem op te hogen zodat je bloesemtakken mooi gemodelleerd te zien zijn.

DIY, we kregen van Yvonne mooie foto’s opgestuurd!

Yvonne ging voor bloesem en rozen in een hoge vaas. Ze vertelde ons over haar huisdieren: Planten staan niet alleen super gezellig in je huis. Ze zijn ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Zo zijn ze goed voor je humeur, bloeddruk, je algehele gezondheid. Een aantal planten zuiveren ook nog eens heel goed de lucht. Alleen zijn behoorlijk wat planten giftig voor huisdieren. Vooral voor poezen zijn er verschillende planten en bloemen zeer giftig. Laten net die mooie bloemen juist zo prachtig zijn! De alocasia, anemoon, azalia, calla, chrysant, cyclaam, hortensia, lelie, Spathiphyllum, stuk voor stuk prachtig en giftig. Mijn oplossing is: kunstbloemen en bloesem. Ideaal.

DIY afkijken bij Laura met Magnolia takken!

Ook Laura ging voor bloesem in hoog keramiek! Allereerst kan je heel makkelijk met diverse takken aan de slag in de vaas. Je kan kiezen voor de standaard recht-toe-recht-aan takken maar juist de takken met wat kronkels geven een speels effect. Denk eens aan de Magnolia of takken van de Kronkelhazelaar. En dan lekker mixen. Het is ook mogelijk om bloemen in je vaas te zetten. Je zou kunnen gaan voor kunstbloemen of echte bloemen waardoor je kunst en echt samen blend. Ze laten je vaas, en daarmee je kamer, meer leven. Prachtig zo’n groot bloemstuk om deze vaas op te vullen.

Vul daarvoor de vaas deels met grind of zand. Dan staat je bloemstuk hoger en staat de vaas steviger. Daarna kan je op oase een mooi bloemstuk maken. Als je de rand van het oase gebruikt om hangende bladeren in te steken dan vul je de rand van de vaas mooi op.

Lente in mijn blauwe hoge vaas

Om thuis de lente in huis te halen, iets wat met deze donkere dagen zeker wel nodig is, ben ik mijn vaas op gaan maken met diverse takken en een mooie bloem. Ik heb in mijn vaas vooral gekozen voor takken van de Magnolia. Ik vind het sierlijke takken met mooie knoppen die net wat meer structuur en body geven aan mijn bloemstuk. Daarnaast heb ik takken van de katjeswilg toegevoegd. Deze takken hebben witte katjes en daardoor geven ze al een subtiel kleurverschil. Als bloem koos ik voor de Amaryllis een mooie grote en statige bloem die perfect in deze vaas past.

Kunsttak met bloesem tussen de echte amaryllis

Ik had 3 stammen met amaryllissen en heb deze, samen met de Katjeswilg in de binnenvaas gezet. Op die manier zouden deze 2 planten wel tot bloei komen. Omdat de Amaryllis meerdere bloemen krijgt aan het topje moest de stengel niet te lang zijn. Daarom plaatste ik een schaal op zijn kop onder de binnen vaas om deze wat hoger te krijgen. Daarnaast zorgde ik wel dat de bloemen niet te ver boven de takken uitstaken maar meer er tussenin vielen. Op die manier werd de top ondersteund en kon de stengel minder makkelijk bezwijken onder het gewicht.

Een bloesemboom in een grote bloempot of plantenbak

 Maar een bloesemtak kan ook prima in een bloempot als een soort mini boompje. Als een bloesem op stam of meerstammige bloesem. Een kunststam of zelfs met echte takken die geënt worden met kunstbloesem. Net écht! En toch heel het jaar bloesem in huis!

Hoge bloesemtakken met zijde bloemen in een bonsai schaal

We hadden het hierboven over een bloesemboompje in een grote vaas of hoge bloempot. Maar bloesem kan zelfs in een Bonsaischaal als een nog kleiner iniemini boompje. In een bonsaischaal staat het als geheel heel erg Oosters. Laat Japan nu nét het land zijn met de mooiste kersenbloesembomen! De bloeitijd van de kersenbloesem heeft daar zelfs een eigen naam. Ze noemen het Sakura. Het luidt net als bij ons de lente in, alleen wordt dat nog extra omlijst met allerlei festiviteiten en kersenbloesemfestivals om de wedergeboorte van moeder natuur extra ceremonieel te vieren en te omlijsten. Eentje voor op je bucketlist dus!

Mocht je dat van plan zijn let overigens dan goed op, want ook in Japan bloeit de kersenbloesem maar heel erg kort. Een kunstkersenbloesemboompje in een Bonsaischaal is stiekem a match made in heaven dus! Kijk ook gerust in onze online winkel voor de fijnste bloempotten en Bonsaischalen om inspiratie op te doen!

Een kunstboom of bloesemboom voor binnen


Een droogbloemenarrangement blijft heel lang goed en mooi. Je hebt er geen omkijken naar want het hoeft geen water, mest, zonlicht of snoeibeurt. De aanschaf is wat duurder dan een verse bos bloemen of een plant. Maar het blijft veel langer houdbaar dan een wekelijkse bos bloemen dus dat heb je heel snel terug verdiend. En je hebt er geen omkijken naar. Hooguit een keertje voorzichtig afstoffen. En toch heb je een prachtig stuk om van te genieten.

De mooiste combinaties met unieke kleuren bloesem

Je kan kiezen voor de kleuren die jij mooi vindt en deze kleuren blijven dan ook heel lang mooi. Helemaal door te werken met kwalitatieve kunstbloemen kan je de mooiste creaties maken. Kittig opvallend roze ertussen, of prachtig intense pauwenveren, natuurlijke tinten of juist je hele stuk in diepe kleuren. Zeker in de combinatie met echte droogbloemen voelt het arrangement volledig natuurlijk aan.

Daarnaast kan je voor een vol stuk gaan of juist voor wat rustiger en ingetogen. Doordat alles mogelijk is qua kleuren kan je ook mooi meegaan met het seizoen. Een licht stuk in de lente, volle bloei in de zomer, oranje en rood in de herfst en rustig of juist uitbundig in de winter en de feestmaand. Door de prachtigste kleuren fleurt en droogbloemenarrangement je huis en je humeur op. Juist ook in de maanden dat je dat extra goed kan gebruiken.

In elke hoge vaas of grote bloempot op maat te maken

Zoals al eerder vermeld. De arrangementen kunnen in elke wenselijke pot worden opgemaakt. Zelfs in onze buitenpotten en vazen. Wij vullen ze met liefde voor je op met een door jouw uitgezocht bloemstuk. Zo krijg je dus een persoonlijk arrangement helemaal op jouw smaak aangepast en dus uniek.

Een heerlijk bloesem cadeau om lang van te genieten

Een bos die niet verwelkt! Als je waardering uit wil spreken voor een bijzonder persoon in je leven en je zoekt wat unieks en anders dan anders. Denk dan eens aan een tafelstuk of een droogbloemen arrangement als cadeau. Dat is een keer wat anders dan een parfum of een dinerbon. Wij kunnen hem opmaken en opsturen naar je lieve moeder, je altijd hard werkende secretaresse of iemand die het gewoon verdiend. Vind je het wat spannend omdat je niet helemaal weet welke smaak en stijl je het beste kan kiezen neem dan gerust contact op. Wij denken graag met je mee.

Oneindig veel keuze in kleur, stijl en materiaal van kunstbloesem

Er staan zoveel schoonheden van kunstboeketten en droogboeketten in de online shop dat je je hart op kan halen. Stond jouw interieurstijl er nog niet tussen, dat kan uiteraard. Dan nodigen we je uit om eens lekker rond te snuffelen. Laat je fantasie de loop en combineer met alle droogbloemarrangementen die je kan vinden. Heb je vragen mail of bel dan gerust. We denken graag met je mee.

Kosteloos thuisbezorgd en besteld bij bekroonde bloemschikkers

Nog een voordeel. Wij bezorgen jouw uitgekozen bloesem en de vaas kant en klaar opgemaakt en gratis bij je thuis. Uiteraard gebeurt dit heel voorzichtig en per koerier. We maken een afspraak wanneer het uitkomt en je kan dus meteen genieten van je uitgezochte pronkstuk. Een feestje om te ontvangen. Doordat de opgemaakte bloesem arrangementen persoonlijk gemaakt worden gaat er wel iets meer tijd overheen. Uiteraard doen wij ons best deze tijd zo kort mogelijk te houden. Maar het is niet vandaag besteld morgen in huis. Daar tegenover staat dat wij er heel veel liefde en aandacht in stoppen en alleen de beste materialen gebruiken.

Zelf bloesem uitzoeken of samenstellen naar eigen wens, kom langs!

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren en enthousiast gemaakt voor droogbloemen en de mogelijkheden daarin. Wij zijn in ieder geval zwaar onder de indruk van alle mooie stukken, al zeggen we het zelf. Bloemen zijn altijd goed. Of ze nu echt zijn of kunst, vers of gedroogd. Wij houden van ze! Bijna net zoveel als dat we van onze potterie houden. Dus dat moet wel een love match zijn!

Heb je een speciale wens die je nog niet bij ons in de online winkel hebt gezien, kom dan gezellig langs met de juiste vaas op bloempot bij onze partner en dan maken zij een heerlijke creatie op maat.