GROOTSTE SCHELPENVAAS COLLECTIE

Schelpenvaas – de échte Eric Kuster schelpen vaas!

Hoge vazen handgemaakt van de mooiste schelpen zijn al een poosje ongekend populair. Dat begrijpen wij helemaal, het zijn natuurlijk ook letterlijk en figuurlijk pareltjes van vazen! Doordat ze handgemaakt zijn is elk exemplaar ook nog eens uniek.

De mooiste schelpen zoeken op het strand… Wie vond dat als kind nou niet magisch? Starend naar je blote voeten in het zand die elke stap verder weer nieuwe hoop brachten op die ene mooie vondst? De ene schelp is nog mooier dan de ander. Nog niet wetend dat je op andere stranden over de wereld schelpen kan vinden waar de Nederlandse kokkel een beetje magertjes bij afsteekt.

Mother of pearl uit de zee in de mooiste grote vaas

Toch kan het de pret niet drukken. Schelpen blijven magisch.. Het is toch ook eigenlijk heel bijzonder hoe een klein zacht glibberig weekdiertje zoiets indrukwekkends en sterks kan bouwen als casa.

Had jij ook als kind de ultieme droom om zelf een hele mooie grote gedraaide schelp te vinden? Zo’n eentje waarvan je dacht echt de zee te kunnen horen? Dat is vast op de Nederlands stranden niet gelukt, deze schoonheden kan je vaak alleen in tropische oorden vinden. Aan elke kustlijn op de wereld vind je eigen unieke schelpensoorten. Wist je trouwens dat meeste schelpdieren met een gedraaide schelp hun huisje met de klok mee, dus rechtsom, bouwen? Je vraagt je toch af hoe zo’n weekdiertje dat bepaalt en weet… De natuur is fascinerend en ondoorgrondelijk.

Schelpenvazen of parelmoervazen?

De tropische exemplaren hebben vaak een binnenkant bedekt met parelmoer.  Ook al zoiets prachtigs… Deze tovert zonder moeite mooiste kleuren tevoorschijn. Vaak zijn schelpen die je vindt op het strand al eeuwen oud. Stel je eens voor wat zo’n schelp allemaal geruisloos heeft meegekregen van de geschiedenis. Alleen als de schelp nog stevig en hoopvol aan een andere schelp vast zit dan is de inwoner pas kort geleden overleden.

De natuur verbergt kleine en grote wonderen die je als mens soms nietig doen voelen. Maar de mens is creatief genoeg om er prachtige dingen van te maken. Het liefst uiteraard zonder de natuur of de aarde te schaden!  Met een hoge schelpenvaas breng je een stukje zee en strandgevoel in je huis. Omdat dit materiaal zo veelzijdig en bijzonder is hebben wij wat meer achtergrond informatie opgezocht. Zodat jij precies weet hoe je stralende schelpenvaas tot stand is gekomen.

Wat is parelmoer eigenlijk?

 De binnenkant van sommige schelpen hebben een prachtige laag parelmoer. Vaak in glanzende blauw groene of gebroken wit tinten. Een stukje regenboog gevangen in een schelp. Flinterdunne perfectie.

Parelmoer zorgt voor een stukje versterking van de schelp. Nog een belangrijkste biologische functie van parelmoer is zorgen voor zo’n gladde binnenkant van de schelp dat parasieten en schadelijk afval geen grip krijgen. Een ongewenste indringer zal met parelmoer ingepakt worden en opgenomen worden in de schelp. Heel soms wordt het niet opgenomen in de schelp maar ligt deze los. Resultaat: Je raad het misschien al. Een wonderschone parel… In het Engels heeft parelmoer daarom ook de lieflijke naam ‘Mother of pearl’. Onze Parelmoer vazen hebben dan ook deze naam meegekregen.

De functie van parelmoer

De belangrijkste functie van parelmoer is zorgen voor een gladde binnenkant van de schelp. Een tweede functie is het afweren van parasieten en schadelijk afval. Een ongewenste indringer zal met parelmoer ingepakt worden en opgenomen worden in de schelp. Heel soms wordt het niet opgenomen in de schelp maar ligt deze los. Resultaat: een magische parel…

Het spreekt voor zich dat het aanmaken van een schelp en van het parelmoer een tijdrovend klusje is. Dat maakt onze parelmoervazen nog bijzonderder. Probeer je eens voor te stellen hoeveel jaren werk er zat in alle schelpen en parelmoerlagen die gebruikt worden in de vazen. En het mooie is dat het pure cadeautjes zijn van moeder natuur. De dieren hebben na een vrij leven en een natuurlijke dood hun huisjes achtergelaten. Om daarna met respect voor de natuur verwerkt te worden in een van onze mooie vazen en potten. Met de hand gemaakt natuurlijk.

Nieuw: de grootste schelpenvaas collectie verzameld!

Laten we even nader kennis maken met onze schelpenvazen. Elke vaas is uniek en wordt handgemaakt. We staan te trappelen om de mooie, nieuwste exemplaren aan je te laten zien. We hebben in onze online winkel diverse bijzondere kleuren,  soorten en vormen schelpenvazen. Met allen de kenmerkende handgemaakte kwaliteit. Of je nu van opvallend en kleurrijk, robuust en stoer, luxe en elegantie of ingetogen en natuurlijk houdt. We lichten even wat modellen uit zodat je een beeld krijgt wat er zoals te verkrijgen is.

De Mother of pearl is een vazen- en bloempotten collectie die met verschillende soorten en onderdelen van schelpen werkt. Dit geeft elke vaas en pot een bijzondere uitstraling.

Capiz pearl schelpen verwerkt in hoge vazen en bloempotten

Zo zijn er bijvoorbeeld de licht glanzende potten van Capiz schelpen. Misschien herken je ze wel van hangers en andere huisdecoratie. In onze vazen en bloempotten worden ze zo verwerkt dat het een eenheid vormt. De ronde vorm is nog steeds herkenbaar, maar zo behandelt dat de schaal bijna natuurlijk geschubt lijkt en een unieke parelachtige glans krijgt. De pearl vazen en potten zijn verkrijgbaar in kleinere schalen in de vorm van een mooie halfronde kom en in hoge statige vazen in een creme witte kleur met een parelmoer glans die doet denken aan een wit zandstrand en een iets donkerder versie met een natuurlijke beige, licht gouden parelmoer gloed.

Hoge abalone vazen en bloempotten

 Een hele bijzondere schelp en een oprecht natuurwonder is de Abalone schelp. Deze schoonheid met een dikke parelmoervoering in een zee van bijzondere, intense kleuren is in het wild redelijk zeldzaam en lastig te vinden. Dat lukt vooral langs de kustwateren: in Australië, het zuidelijk halfrond van Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, West-Noord-Amerika en in het noordelijk halfrond van Japan. Zijn bijnaam is totaal verdiend ‘het kroonjuweel van de oceaan’. Het is oorspronkelijk het huisje van de zee oor of venus oor. Een weekdier waar zeeotters echt dol op zijn. Al zijn ze helaas door vervuiling en opwarming van de zee inmiddels steeds minder in het wild te vinden voor de zeeotters.

Voor onze vazen worden daarom  gekweekte Abalone schelpen gebruikt. De schelp is oersterk. Omdat de Abalone schelp in zowel witte als blauwe kleuren te vinden is, zijn er vazen en potten met gelijke kleuren, maar ook in een combinatie van wit en blauw. Geen één vaas of pot is hetzelfde.

Mother of pearl schelpenvazen en bloempotten

Mother of pearl is de Engelse benaming voor parelmoer. Parelmoer spreekt tot ieders verbeelding. De mother of pearl collectie heeft uiteenlopende kleuren en vormen. Ook qua bewerking zijn de vormen verschillend. Je kan kiezen voor een rechthoekige of driehoekige bewerking van het parelmoer. Symmetrisch ingelegd of juist asymmetrisch. Een subtiel detail, maar best bepalend voor de sfeer en uitstraling. Al deze vazen en bloempotten zijn geheel met de hand gemaakt. Dat zie je terug in de zware kwaliteit. Hier een paar mooie voorbeelden van grote XL vazen met schelpen.

Deze bijzondere schalen en bloempotten waarvan de bovenlijn niet strak maar grillig opgebouwd is, horen bij dezelfde collectie als de vazen. Je kunt ze perfect combineren met elkaar, bijvoorbeeld als set. Of meerdere typen terug laten komen in je huis als één geheel. Een uniek ornament voor in huis.

De shell collectie schelpenvazen

Een wat stoerdere natuurlook biedt de shell collectie. Deze lange rechthoekige stukjes parelmoer in bruintinten zijn opgebouwd met duidelijke zwarte voegen wat het geheel een robuust uiterlijk geeft. Dit stoere model staat in zowel strakke interieurs als bij de industriële look geweldig. Met een grootbladige groene plant zet je echt een interieur statement.  De shell collectie heeft een mooie grote xl schaal en de immer fijne hoge xl vazen.

De echte schelpenvaas, handgemaakt en hq kwaliteit

De potten en vazen uit schelpenvaas collectie zijn indoor potten en stuk voor stuk handgemaakt en daardoor uniek in zijn soort en geen twee zijn hetzelfde. De potten die van schelpen zijn gemaakt zijn van gewicht zwaardere potten. De parelmoerpotterie serie met de capiz schelpen zijn een stuk lichter van gewicht.

Je huis in Eric Kuster stijl elegantie

Eric Kuster is een van de meest toonaangevende interieurdesigners van dit moment. Zijn interieurs staan vooral bekend om hun glamoureuze uitstraling ook wel ‘Metropolitan Luxury’ genoemd. Een bijna hotelachtige sfeer met veel luxe. En hij is inmiddels verantwoordelijk voor de styling van huizen van bekende Nederlanders en veel bekende gebouwen. In zijn huizen weet je eigenlijk nooit in welk land je bent. De stijl is heel internationaal. Hij maakt subtiel gebruik van kleuren door ze niet te gebruiken als basis voor een ruimte, maar juist in de accessoires en decoraties. En deze mogen groots, luxe en opvallend zijn.

Leren van Eric Kuster zijn stijl

Zijn kleurgebruik is enigszins sober te noemen maar door zijn rijke materialen alles behalve sober qua uitstraling. Je zal in een Eric Kuster design nooit zachte pastelkleuren of bloemetjes tegenkomen. Als kleuraccent gebruikt hij wit, beige, taupe, grijs en zwart met alle schakeringen die ertussen zitten. Hij combineert diverse structuren, glad, ruw, zacht, harig en natuurlijk metallic! Een zilveren of gouden accessoire zie je vrijwel altijd terug. 

Nu denk je al snel dat alleen een interieurstylist dit voor elkaar krijgt. Maar met een beetje creativiteit en lef is het voor iedereen haalbaar! Gewoon doen dus!

Tips voor je eigen Eric Kuster woonkamer!

Kunst als objecten en schilderijen

Hét item om je huis meer persoonlijkheid te geven is volgens de filosofie van Eric Kuster kunst. Wanneer je een mooie kunstcollectie hebt, kun je er een inrichting omheen bouwen. Het hoeft geen dure kunst te zijn, als het maar mooi is en aansluit bij jouw smaak. Kunst en foto’s maken een huis eigen. Dat kunnen ook dingen zijn die je hebt verzameld, bijvoorbeeld stenen en schelpen die een eigen verhaal hebben.

Een interieur dat ontstaat gedurende een langere periode, wat je veel terug ziet bij oudere mensen, is eigenlijk het mooist. Zij hebben vaak dingen in huis die ze gedurende hun hele leven hebben verzameld. Dus Marie Kondo eat your heart out! Afscheid nemen van mooie herinneringen hoeft niet meer. Koester die schelp of steen uit je kindertijd en geef hem gewoon een mooi plekje in huis.

Geurkaarsen als accessoire, sfeer en verlichting

Geuren zijn een heel belangrijk deel van woonbeleving denk maar eens aan de geur van appeltaart op vers gezette koffie. Geuren kunnen je een geborgen thuis gevoel geven, of juist een luxe geur om je interieur kracht bij te zetten. Bij een Eric Kusterhuis hoort dus ook een geurkaas.

Geurkaarsen zijn een soort mini luxe die iedereen zich kan veroorloven, handig! Zelf zijn wij fan van kaarsen met een goede kwaliteit geurolie. Heb je geen ruimte voor een open haard kies dan voor de fijne kwalitatieve geurkaarsen van Woodwick met een houten lont die een knetterend, geruststellend geluid maakt als een haardvuur!

Comfort en chaise longues

Nog een fijne tip: Comfort is het belangrijkste in een interieur volgens de ontwerper. Comfort staat boven design, altijd! anders gaat het irriteren. Knoop het in je oren. Je mag je bovenal heerlijk comfortabel voelen in je huis. Ook gebruikt Eric Kuster veel chaise longues. Plaats je 2 banken symmetrisch bij de openhaard wordt het zicht geblokkeerd door de armleuningen, daarom de chaise longue voor een ruimtelijk effect. Maar als jij dat dus niet comfortabel vindt en liever netflix kijkt met een stevige leuning, dan laat je dat lekker voor wat het is. 

Opvallend hoog statement zo’n XL hoge vaas

Verder is een belangrijk en één van zijn herkenbaarste punten dat je statements moet maken in je huis. Denk aan het neerzetten van grote, indrukwekkende, luxe items, ook al heb je een klein huis. Het kan altijd. Bijvoorbeeld een grote bloempot, vaas, een ruime bank of een mooi schilderij. Dit creëert een gevoel van ruimte.

We gaan vaak voor veilig en kiezen dan voor optie die ergens bijpast qua kleur. Dat lijkt ergens logisch maar het object maakt dan geen statement. Het kan zelfs wegvallen in het geheel en dat is ontzettend zonde. Ga liever voor een beetje apart, net even anders en met meer contrast.

Tijdloos design met een Erik Kuster bank, spiegel en vaas

Eric zelf houdt niet van trends, een interieur moet volgens hem tijdloos zijn. Hij maakt regelmatig gebruik van schelpenpotten en vazen. Van grote keramieken bloempotten in het goud of metallic zwart. Het is bijna een signatuur voor zijn inrichtingen. En voor deze mooie luxe potterie ben je bij ons dus aan het juist adres! Hou je meer van metallic kleurige potten en vazen, die ook prima in de Eric stijl passen kijk dan vooral verder in onze online winkel! Hier een paar pareltjes om je alvast te verrassen.

De Eric kuster stijl: sobere tint en rijke materialen!

Als je aan bovengenoemde tips voldoet heb je al een aardige basis te pakken. Ga verder lekker los met mooie, rijke stoffen en materialen, warme plaids en luxe kussens en accessoires als zilverkleurige schedels of een stylistisch gewei van een dier, grote tafelboeken, uitgesproken lampen en zeker een detail van marmer.

Een schelpenvaas met een droogboeket of kunstbloesem

Maar hoe maak je zo’n schelpenvaas nou precies op? Een plant, bloesemtakken, of een prachtige bos? De droogbloemstukken kunnen zo weelderig en kleurig als je wilt aangevuld worden met kleurige en niet van echt te onderscheiden kunstbloemen.

Maar je kan ook voor meer ingetogen gaan en werken met wat simpele gedroogde takken of bladeren. Hele andere uitstraling maar net zo mooi en helemaal nu!

Ghostwood, de klassieker!

Ghostwood takken zijn dikke, grillig gevormde takken zonder bast, meestal van licht gekleurd hout. Ook ghostwood wordt veel gebruikt om een hoge schelpenvaas prachtig op te maken. Voorheen vond je ze vaak als element in een terrarium of aquarium. Maar nu is deze natuurlijke schoonheid ook in een vaas te vinden. Een robuuste natuurlijke  en ingetogen uitstraling die altijd mooi blijft en geen onderhoudt vraagt. Handig en mooi tegelijk dus!

Grote kamerplanten in een schelpenvaas

Hou je van de authentieke strand-vibes die schelpenvazen te geven? Dan hou je vast ook van losse rietpluimen, hoge grassen of een mooie plant. Hoog gras in combinatie met een  schelpenvaas is of je een stukje duin naar je huis haalt. En bij de rietpluimen denk je ook automatisch aan kabbelend water en is het of je ze bijna kan zien wuiven in de wind. Pampasgrassen heb je in meerdere soorten. Met verschillende soorten kleine en vollere pluimen en kleurslagen van acht beige tot donkerder. Je haalt sowieso een heerlijk zomers gevoel in je huis waar je lang van kan genieten.

Do mooiste droogboeketten en zijden bloemen

Toch echt, maar zo eenvoudig in onderhoud zijn de gedroogde bloemen. Prachtig! Combineer ze met bijvoorbeeld zijden bloemen en je hebt een prachtig resultaat. Losse rietpluimen of hoge grassen zie je veel. Je ziet ze ook erg vaak als tuinplant bij iemand in de voortuin dus als je aanbelt en het gewoon lief vraagt mag je misschien wel wat pluimen afknippen voor op je hoge vaas. Hoge grassen hebben een andere uitstraling als kamerplanten, maar sommige worden wel gebruikt als plant.

Ze hebben echter  niet veel verzorging nodig en gaan bijna als vanzelf. Je kan dus kiezen of je voor gedroogde pampasgrassen stengels gaat of toch liever een echte plant hebt.  Gras als kamerplant heb je in opstaande en overhangende soorten. Wij adviseren om in een schelpenvaas voor een opstaande soort te kiezen omdat je anders misschien de hele vaas niet meer goed kan zien, en dat zou zonde zijn!

Borrelt er inmiddels een leuk plannetje van aanpak?

We hopen je een beetje geïnspireerd te hebben en misschien zelfs wel over de drempel geholpen en wat lef aangewakkerd om je huis lekker aan te pakken. Voel je vrij om even te komen snuffelen in onze online winkel.

Een grote vaas of pot geeft in één keer al een heel groot verschil in je huis dus dat begin is dan snel gemaakt.

Nu is het aan jou om te kiezen!

Zoals je kan lezen zijn de mogelijkheden eindeloos. Een schelpenvaas is een cadeautje voor je huis waar je naar kan blijven kijken en waar je heel veel kanten mee op kan. We hopen in ieder geval dat we je een beetje hebben kunnen inspireren! Kom je er toch niet uit of heb je vragen stel ze dan gerust, wij helpen graag!