DROOGBLOEMEN BOEKET

Droogbloemen boeket – De mooiste gedroogde bloemen in een droogboeket

Een boeket van droogbloemen aangevuld met zijdebloemen in is hip and happening. Begrijpelijk want droog- en kunstbloemen bloeien altijd, vragen geen water en zijn tegenwoordig van een goede kwaliteit, daarmee duurzaam en niet meer van echt te onderscheiden. Vroeger werden vooral materialen gebruikt die erg gevoelig waren voor zonlicht en gevoelig voor beschadigingen. Kunstbloemen bleven gewoon niet heel lang mooi. Tegenwoordig is dat echt anders. Je kan echt kwalitatieve kunstbloemen en planten krijgen die heel realistisch lijken. En de mooiste zijn degene die handgemaakt zijn, prachtig bewerkt en van hoogwaardige materialen zoals zijde.

In verhouding zijn ze goedkoper dan echte bloemen. Met een droogboeket en kunstboeket kun je maanden en zelfs jaren doen en keer op keer variëren. Je kan ze stijlen precies zoals je wilt. Wij hebben de populairste stijlen voor je opgezocht! Gecombineerd met de mooiste vazen geeft het een oogstrelend effect. 

Boeketten bloemen en droogbloemen van de oude meesters

Je kent ze vast, de laatste jaren zijn ze namelijk onverminderd populair geworden in menig inrichting. Vaak door middel van een behang of XL poster. De prachtige weelderige stillevens van bloemen van schilders uit de Gouden eeuw.

Een klein stukje kunstgeschiedenis ter vulling van de geest!

Een meester in het schilderen van deze bloemen was Jan Davidsz de Heem. Een schilder van Nederlandse bodem. Hij begon met donkere tinten en onderwerpen als boeken en muziekinstrumenten. Later ging hij helemaal los in kleur en weelde. Hij maakte de prachtigste bloem stillevens. Van volle bossen met grote bloemen als je pioenrozen, klaprozen en tulpen. 

Klein fijn feitje is dat deze kunstschilder gewoon goed verdiend heeft met zijn schilderijen, anders dan dat helaas ook sommige schilders uit die tijd pas bekend worden na hun overlijden. Anderzijds zijn er nu weinig mensen die hem bij naam kennen. Maar zijn schilderijen zijn gelukkig wel bekend!

 

Aan de wand, op de vloer of als grote bos op tafel, op een zuil of het aanrecht

Wil je het indrukwekkende werk van deze man in het echt bekijken dan ben je in het Rijksmuseum aan het goede adres. Er waren in die tijd ook echt nog wel andere grootmeesters die goed hun weg konden vinden met het vereeuwigen van de mooiste bloemen op het canvas. Zo heb je nog Nicolaes van Verendael, Willem van Aalst of,  17e eeuw girlpower, zijn  vrouwelijke leerling de kunstschilderes Rachel Ruys. Wil je inspiratie voor een mooie bos, of gewoon even wegdromen bij 17e eeuwse schoonheden zoek dan zeker even op deze namen!En dan nu weer terug naar de huidige tijdsgeest met kunstbloemen.

Droogbloemen als boeket in een mooie hoge vaas

Je kan deze prachtige stijl prima na maken met droogbloemen en kunstbloemen. Mede omdat kunstbloemen altijd vervaardigd worden als op het hoogtepunt van de bloei. Nét als in deze mooie schilderijen maak je met gemak een overvloedige, weelderige bos als stilleven in je interieur. 

Wild veldboeket van droogbloemen

Ook erg in trek op dit moment zijn de losse wild- of veldboeketten. Een bos bloemen die mooi is door een divers gebruik van bloemsoorten in een afwisselende verhouding. Niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt. Elke bloem mag afzonderlijk zijn eigen verhaal vertellen en zijn schoonheid laten zien. Ze hoeven niet echt uit het wild te komen, Sterker nog, in deze stijl kan je juist kiezen voor bijzondere exoten, maar de losse manier van boeket binden doet vooral wat speels en daardoor ‘wild’ aan.

Hou je enorm van het authentieke zelfplukboeket met bloemen die je bijna letterlijk in de Nederlandse bermen of natuur kan plukken, dan kan je daar uiteraard ook helemaal in los gaan. Deze stijl is ook ideaal voor kunstbloemen. Je kan makkelijk al je favoriete bloemen bij elkaar zoeken en deze in verschillende hoogtes in je vaas steken. Ze hoeven niet bij elkaar te passen en je hebt maar een paar takken nodig, en de volgende keer kan je ze prima net even anders insteken waardoor je een nieuwe uitstraling krijgt. 

Bloesembomen van droogtakken en zijde bloesem

Wat is er nu mooier dan het hele jaar lente in huis… In het voorjaar kan je overal bosjes tulpen en narcissen krijgen, maar.. eerlijk is eerlijk, vaak wacht je met smart tot ze in volle bloei komen en dan blijken het vaak van die inieminie tulpjes te zijn. Waar je eigenlijk had gehoopt op van die grote kleurige kanjers.

Of tulpen nu echt Hollands, of beter gezegd Nederlands zijn ( Holland is meer een toeristische manier om heel Nederland aan te duiden maar zijn natuurlijk alleen de provincies Noord- en Zuid Holland bij elkaar. ) Daar valt over te twisten. Sterker nog als je informatie zoekt over de tulp kom je erachter dat hij bijna overal is geweest voordat hij in Nederland aankwam en gekweekt werd. Zo groeiden ze vooral in het wild in Noord-Afrika, Zuid- Europa en China. Misschien nog wel mooier is de bloesem! Wat dacht je van echte takken, aangevuld met bloesem van zijde. De perfecte combi en net écht!

Kunstbloemstukken gemixt als droogbloemstuk

Al kunnen we elk voorjaar niet wachten op de bloesem, we zijn natuurlijk een tulpenland! Waarschijnlijk is dit door de jaren heen ontstaan omdat we in Nederland heel goed waren in allerlei nieuwe soorten tulpen te kweken. Daarnaast doet een tulp het goed als hij eerst wat hele koude nachten over zijn bolletje heeft gehad. En laat koude nachten nu net een van onze expertises zijn. Daardoor hebben we in Nederland natuurlijk een bollenstreek dat in het voorjaar bekend staat om zijn keurige kleurige vakken. En natuurlijk mogen we de keukenhof niet vergeten als toeristisch pareltje met de mooiste kleuren voorjaarsbloemen waar we best trots op mogen zijn!

Wij zitten er vlakbij en het heeft ons geïnspireerd om echte Hollandse gemixte bloemstukken samen te stellen. Met bloesem, met bollen, hier en daar pampasgras pluimen en een pauwenveer. In allerlei kleuren, van wit en zachtroze tot knalgeel en rood. En natuurlijk de natuurlijke variant, heerlijk landelijk. Superleuk om een fijne vaas mee te vullen.

Een droogbloemen boeket met zijde pioenrozen

Hetzelfde geldt voor pioenrozen. Deze schitterende volle bloeier is echt seizoensgebonden. Hij bloeit vooral in mei-juni, maar daarna is het feest weer voor een jaar over… Terwijl het prachtige bloemen zijn met een typerende volle bloei. Gelukkig voor ons is de pioenroos een vaak gekozen bloem om in kunstvorm na te maken. Vaak in allerlei tinten wit en roze. Maar ook voor de liefhebbers in paars en rood. In de knop en vol in bloei. Wat staan de zijde pioenen en gewone rozen toch prachtig tussen de gedroogde bloemen.

Zijde orchideeën of kunst hortensia

De orchidee is ook een bloem die bij veel mensen populair is. Als je het een beetje in je vingers hebt kan je een echte orchidee lang laten bloeien. Maar mis je het groene gen, dan zijn er ook prachtige kunstexemplaren te krijgen. Ook hier kan je een bijzonder boeket mee samen stellen. Hetzelfde geldt voor de geliefde hortensia. De absolute nummer 1 in het lijstje van meest geplant in Nederland. Ook prachtig als droogbloem in een droogboeket. Liever gebruiken wij de kunstvariant tussen de droogbloemen. Voor een fijne Hollandse bos, met iets meer kleur. Welke kleur is jouw favoriet?

Omarm de seizoenen in je gedroogde bloemen boeket

Niet iedereen is er even blij mee maar in Nederland hebben we vier duidelijke seizoenen. Al vervagen de grenzen wel steeds meer. Elk seizoen heeft zijn charme en brengt de mooiste dingen met zich mee. De ontluikende lente met nieuwe kansen in zachte frisse kleuren, de zinderende zomer waarin alles in volle bloei staat en het leven gevierd wordt, de afbouwende herfst met warme aardse kleuren en rijke oogsten. Die ons soms lekker laat doorwaaien maar ook weer tot rust brengt en de winter waarin we ons nog wat meer terugtrekken en bezinnen in kleinere kringen omlijst door tradities en warme familiefeesten zoals de kerst.

Persoonlijk vind ik het heerlijk! De afwisseling waardoor je elk seizoen weer extra waardeert, de sfeer en uitstraling die elk seizoen met zich meebrengt en het leven op het ritme van de natuur. Heerlijk! 

Droogbloem uit het seizoen

Maar of je er nu juist van houdt of dat het van jou het hele jaar wel zomer of juist winter mag zijn. In huis kan je heerlijk meegaan in het beste wat het seizoen te bieden heeft. Ben je een vier seizoenen-fan (en dan bedoel ik niet die van Vivaldi, hoewel deze ook prachtig is..) dan kan je dit extra benadrukken en intensief beleven, zucht.. zo fijn!

Hou je er juist niet van dan kan je misschien het leed verzachten door van elke periode het beste te belichten waardoor het iets minder lastig wordt? Hoe dan ook, met kunstbloemen kan je elk seizoen vieren in je huis. Net als vroeger in de kleuterklas de juf een tafel maakte met de kenmerkende hoogtepunten kan je dat bijzondere gevoel weer terugbrengen in je interieur. Maar dan stijlvol!

Droogtakken en gedroogd blad

Met kleurgebruik kom je al een heel eind, en met kunstbloemen die je in dat specifieke seizoen gebruikt ook. Er zijn naast bloemen ook losse groene takken en gedroogde takken te koop die dit versterken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hulstblad in de winter of forsythia in de lente

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hier enkele magische voorbeelden.

Knalkleuren in je droogboeket!

Een andere nog onbenoemde trend die we niet mogen vergeten zijn de uitdagende knalkleurencombinaties. Paars, oranje en rood bij elkaar gemaakt tot een opvallende verschijning waar niemand omheen kan en welk toch echt geweldig staat! Durf te doen is hierbij het motto. Met je gezicht in de zon en een zachte bries door je haren. Dát gevoel mag het leven je geven.

Weelderig, ontspannen, vol kleuren en geuren alle zintuigen gebruikend, intens, liefdevol, tevreden. Blote voeten in het gras. Letterlijk of figuurlijk. Tijd voor een interne revolutie! Het leven is kort. Te kort om je tijd te verdoen met overleven. Stap één is dat je vanaf nu jezelf op één zet. En maak van je huis een kasteel, want jij bent de koningin! Omgeef jezelf met mooie en fijne dingen.  Met de mooiste accessoires in je interieur en natuurlijk fijne bloemen! Daar zijn wij voor!

Een klein beetje hulp bij het samenstellen boeket droogbloemen

Zoveel inspiratie..en je kan nog niet kiezen? Wat let je om meerdere stijlen aan te schaffen. Dan kan je heerlijk combineren en afwisselen. Lekker leven begint bij comfortabel en fijn wonen. Je eigen kasteel zo inrichten dat het geen straf is om thuis te zijn. Een thuis waar het altijd fijn is om te zijn. Een fijne basis waar je altijd naar terug kan keren.

Met ruimte voor je eigenheid en je hobby’s, de dingen waar je energie van krijgt of waarin je ontspanning vindt. Je kan opkrullen op de bank met een goed boek of een fijne serie. Of in je eigen door de zon verlichte kamer je dagelijkse yoga op een zacht kleed kan beoefenen. Of in je heerlijke, kleine fijne of juist ruime keuken de heerlijkste gerechten uit je mouw kan toveren.

Een droogbloemen veldboeket in een hoge vaas, of grote bloempot

Wat is jouw stijl? Landelijk, luxe, zwart-wit wonen, robuust chique? Je huis als een kasteel alsof je altijd op vakantie bent in een geweldige luxe omgeving? Met mooie hoogwaardige materialen en een bijzonder vaak wat donkerder kleurgebruik. Een heerlijke grote XL hoekbank. Een in het oog springende arty (zwart-wit) foto aan de wand, op je extra grote eettafel een prachtig koffietafelboek om in te bladeren bij een capuccino en veel en grote XL ornamenten zoals bloempotten en hoge vazen. 

In plaats van een hoge vaas kan je ook prachtige boeketten opmaken in een bloemenschaal of grote bloempot. Op de grond op in een prachtige vaas op een zuil. Misschien wel met een echt teakhouten plateau of eentje van marmer. Een prachtig arrangement om van te genieten.

In deze stijl zie je veel glimmend brons en luxe materialen. Of zwart of juist witte indrukwekkende handgemaakte vazen die al een kunstwerk op zich zijn. Warm, sjiek en stijlvol glimmend of ingetogen mat. En wij kunnen daar dus een echte showstopper van een droogbloemenarrangement voor maken. Zo’n eentje waar niemand omheen kan. Die past bij jouw bruisende persoonlijkheid.

Gedroogde bloemen bestellen opgemaakt in een weelderige schaal

Keramieken schalen met prachtig glazuur, oud Italiaans terracotta met zachte vormen. De grond, de aarde, de zon, alles kleurt net wat zachter. Of eentje van Mother of Pearl, een schelpenvaas. In parelmoer dat met elke lichtinval een andere schittering geeft. Of luxury metallic in mooie bolle en ronde vormen. Mat glans, in een luxe kleur. En met fijne droogbloemen doet het ons denken aan de wijdse velden, de geuren die bij het land horen.

Wil de unieke kant gewoon lekker benadrukken en laten zien waar een kleine schaal groot in kan zijn dan is een droogbloemenarrangement een prachtige aanvulling die de handgemaakte schalen recht doen. Wij zijn verbaasd hoeveel sfeer en smaak er al in zo’n mooie schaal kan zitten. Keramiek met de schitterendste kleuren glazuur of een dubbel cadeau van de natuur door een van schelpen handgemaakte schaal gevuld met prachtige gedroogde grassen en bloemen en fleurig opgestoken met kunstbloemen. Mooi! Een ware eyecatcher in de huis!

De mooiste creaties droogbloem arrangementen voor op kantoor of op je werkplek

Naast alle interieurstijlen thuis passen onze grote vazen met een droogbloemenarrangement ook schitterend in een bedrijf of op kantoor. Geen omkijken naar de verzorging. Want laten we eerlijk zijn, het is wel eens lastig. Donkere hoeken, tocht, de hoeveelheid water, de werkdruk waardoor de verzorging van planterij niet bovenaan het to do lijstje staan. Kunst is dan ideaal. Waar zou jij ze plaatsen?

Naast de deur als een warm en indrukwekkend welkom, of naast de balie en eventueel een kleinere versie op de balie voor eenheid en cachet om je receptioniste nog meer flair te geven. Een kantoor wordt ook vaak in een bepaalde stijl ingericht Je wilt dat er fijn gewerkt kan worden en dat langskomende klanten en overleggen in een professionele omgeving plaats vinden. Maar door de grote van een kantoor is het vaak ook lastig om sfeer en echt een eigen stempel aan te brengen. Met grote bloempotten en hoge vazen is dat goed voor elkaar te krijgen. Wil je meer weten over bedrijfsmatig inrichten kijk dan op deze pagina (link) voor de mogelijkheden.

Een bos droogbloemen: heerlijk lang genieten

Een droogbloemenarrangement blijft heel lang goed en mooi. Je hebt er geen omkijken naar want het hoeft geen water, mest, zonlicht of snoeibeurt. De aanschaf is wat duurder dan een verse bos bloemen of een plant. Maar het blijft veel langer houdbaar dan een wekelijkse bos bloemen dus dat heb je heel snel terug verdiend. En je hebt er geen omkijken naar. Hooguit een keertje voorzichtig afstoffen. En toch heb je een prachtig stuk om van te genieten.

De mooiste combinaties gedroogde bloemen met unieke kleuren

Je kan kiezen voor de kleuren die jij mooi vindt en deze kleuren blijven dan ook heel lang mooi. Helemaal door te werken met kwalitatieve kunstbloemen kan je de mooiste creaties maken. Kittig opvallend roze ertussen, of prachtig intense pauwenveren, natuurlijke tinten of juist je hele stuk in diepe kleuren. Zeker in de combinatie met echte droogbloemen voelt het arrangement volledig natuurlijk aan.

Daarnaast kan je voor een vol stuk gaan of juist voor wat rustiger en ingetogen. Doordat alles mogelijk is qua kleuren kan je ook mooi meegaan met het seizoen. Een licht stuk in de lente, volle bloei in de zomer, oranje en rood in de herfst en rustig of juist uitbundig in de winter en de feestmaand. Door de prachtigste kleuren fleurt en droogbloemenarrangement je huis en je humeur op. Juist ook in de maanden dat je dat extra goed kan gebruiken

Een droogboeket is in elke hoge vaas of grote bloempot op maat te maken

Zoals al eerder vermeld. De arrangementen kunnen in elke wenselijke pot worden opgemaakt. Zelfs in onze buitenpotten en vazen. Wij vullen ze met liefde voor je op met een door jouw uitgezocht bloemstuk. Zo krijg je dus een persoonlijk arrangement helemaal op jouw smaak aangepast en dus uniek.

Vormvast en perfect modelleerbaar

De bloemen zijn altijd op hun mooist. Stel je zet een prachtig stuk met tulpen neer dan is de kans groot dat na een week de dappere tulpen in vreemde bochten door zijn gaan groeien en het hele stuk uit model brengen. Droog- en kunstbloemen verwelken niet, de groeien niet eigenwijs de andere kant op. Een bloemstuk van droogbloemen en kunstbloemen is vormvast. What you see is what you get. 

Ben je je bloemstuk zat na een poos, of wordt de kwaliteit toch wat minder dan kan je zelf nog je bloemstuk prima weer nieuw leven inblazen door wat takken en kunstbloemen te verwijderen en deze te vervangen voor nieuwe takken of bloemen. Zo kan je de kleur en stijl ook veranderen en krijg je in een keer een andere look. Dubbellang genieten!

Een heelijk cadeau om lang van te genieten

Een bos die niet verwelkt! Als je waardering uit wil spreken voor een bijzonder persoon in je leven en je zoekt wat unieks en anders dan anders. Denk dan eens aan een tafelstuk of een droogbloemen arrangement als cadeau. Dat is een keer wat anders dan een parfum of een dinerbon. Wij kunnen hem opmaken en opsturen naar je lieve moeder, je altijd hard werkende secretaresse of iemand die het gewoon verdiend. Vind je het wat spannend omdat je niet helemaal weet welke smaak en stijl je het beste kan kiezen neem dan gerust contact op. Wij denken graag met je mee.

Oneindig veel keuze in kleur, stijl en materiaal

Er staan zoveel schoonheden van kunstboeketten en droogboeketten in de online shop dat je je hart op kan halen. Stond jouw interieurstijl er nog niet tussen, dat kan uiteraard. Dan nodigen we je uit om eens lekker rond te snuffelen. Laat je fantasie de loop en combineer met alle droogbloemarrangementen die je kan vinden. Heb je vragen mail of bel dan gerust. We denken graag met je mee. 

Kosteloos thuisbezorgd en besteld bij bekroonde bloemschikkers

Nog een voordeel. Wij bezorgen jouw uitgekozen bloemstuk en de vaas kant en klaar opgemaakt en gratis bij je thuis. Uiteraard gebeurt dit heel voorzichtig en per koerier. We maken een afspraak wanneer het uitkomt en je kan dus meteen genieten van je uitgezochte pronkstuk. Een feestje om te ontvangen. Doordat de bloemstukken persoonlijk gemaakt worden gaat er wel iets meer tijd overheen. Uiteraard doen wij ons best deze tijd zo kort mogelijk te houden. Maar het is niet vandaag besteld morgen in huis. Daar tegenover staat dat wij er heel veel liefde en aandacht in stoppen en alleen de beste materialen gebruiken. 

Zelf droogbloemen uitzoeken of samenstellen naar eigen wens, kom langs!

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren en enthousiast gemaakt voor droogbloemen en de mogelijkheden daarin. Wij zijn in ieder geval zwaar onder de indruk van alle mooie stukken, al zeggen we het zelf. Bloemen zijn altijd goed. Of ze nu echt zijn of kunst, vers of gedroogd. Wij houden van ze! Bijna net zoveel als dat we van onze potterie houden. Dus dat moet wel een love match zijn!

Heb je een speciale wens die je nog niet bij ons in de online winkel hebt gezien, kom dan gezellig langs met de juiste vaas op bloempot bij onze partner en dan maken zij een heerlijke creatie op maat.