DESIGN VAAS OF LUXE BLOEMPOT VOOR BINNEN

Design vaas of luxe bloempot voor binnen

Oh how we love design and luxury… Voor ons is er niets mooiers dan een doordacht ingerichte woning of stijlvol ontworpen tuin. Waarin alles tot in de puntjes klopt en waar je met volle trots en plezier leeft en bezoekers ontvangt. Opgemaakt met de mooiste designer stukken. En daar komen wij kijken. Een luxe design interieur kan vaak niet zonder imposante hoge vazen of bijzondere bloempotten.

Wij hebben de mooiste en meest exclusieve design bloempotten en vazen die naadloos passen in interieurdesigns in de stijl van gerenommeerde interieurontwerpers zoals Marcel Wanders, Piet Boon of Eric Kuster. En deze hebben we uiteraard ook voor in prachtige design tuinen. Ben jij op zoek naar tips en inspiratie voor een luxe design interieur of zoek je een one of a kind bloempot voor in je tuin? Wij hebben de mooiste stijlen interieur en tuin en bijpassende vazen voor je op een rijtje gezet!

We beginnen even binnen. Het interieur. Nederland heeft geweldige interieurarchitecten die wereldwijd bekend staan. Een paar grote namen in stijlvolle design interieurs heb ik hierboven al even snel genoemd. We stippen ze even extra aan voor wat inspiratie waarbij je kan voelen en kijken wat bij jou past en wat voor soort design bloempot  of hoge vaas hier passend bij is. 

Marcel Wanders

Stijlvol design en opvallende kunstelementen. Innovatief en iconisch, zoals hij het op zijn eigen website zo passend omschrijft. Dat is de stijl van Marcel Wanders.  Zelf vinden wij zijn interieurs echt een bijzondere ervaring waar je veel verrassends ontdekt en waar je niet op uitgekeken raakt. Bijna alsof je Alice in Wonderland bent en met open mond een bijzondere wereld betreed. Moderne en klassieke elementen die voor een heel vernieuwend en uniek beeld zorgen. Een echte interieurdesign van Marcel  Wanders is niet voor iedereen weggelegd, maar je kan je zeker laten inspireren en inspiratie opdoen voor eigen ideeën. 

Piet Boon

Strakke lijnen en minimalistisch ingericht, maar toch ook warm en huiselijk. Uitgebalanceerde interieurs met functionaliteit, schoonheid en individualiteit in een perfecte balans. Een Piet Boon interieur ademt ruimte en licht. Je ziet hier niet extreem veel accessoires, maar wat je ziet is doordacht en vult perfect het geheel aan zonder de complete aandacht op te eisen. Piet Boon werkt met milde, onopvallende kleuren en licht industriële effecten. Je zult hier ook niet zo snel grote vazen met weelderige bloemen tegenkomen. Dat geldt echter wel voor een prachtige design bloempot met een frisgroene plant. 

Eric Kuster

Eric Kuster is een van de meest toonaangevende interieurarchitecten van dit moment. Zijn interieurs staan vooral bekend om de rijke en glamoureuze uitstraling met namen als ‘Metropolitan luxury’ en ‘Hotel chique’ Zijn hebben dan ook een bijna hotelachtige sfeer, alsof je op vakantie bent in je eigen huis, omringt met heerlijk veel luxe. In zijn interieur weet je eigenlijk nooit in welk land je bent. De stijl is heel internationaal. Bij hem zijn de accessoires groots en meeslepend aanwezig. Luxe en opvallend, maar ook heel stijlvol en uiteraard ruimte voor design. In een Eric Kuster designinterieur zie je heel veel grote vazen en bloempotten. Hij heeft ook de schelpenvaas populair gemaakt. 

Smaken verschillen natuurlijk. Gelukkig maar. En dat geldt ook voor design. Deze drie interieurdesigners zijn alle drie zo eigen en uniek. En dan zijn er uiteraard nog veel meer mensen met veel meer eigen stijlen. Dus dan wordt het vooral nadenken. Wat past bij jou? Bij  je woning of tuin? Bij je gezin en manier van leven? Naast praktisch beredeneren gaat het eigenlijk vooral om datgene waar gaat je hart sneller van kloppen zodra je het ziet. Je kan voorzichtig stellen dat design zich onderscheidt van de rest doordat er ‘iets’ is wat het uniek maakt. En dat ‘iets’ kan net een gevoelig punt bij je geraakt hebben. Een klein vuurtje ontstoken. Dan weet je dat je op de goede weg zit.  

Er zijn genoeg meubel winkels waar je bij deze stijlen passende meubels kan vinden. High end, ook vaak weer Nederlandse merken welke prachtige exclusieve meubelen verkopen voor een top interieur. Ook even aandacht voor een paar populaire high class woninginrichting. Zo kan je zelf een interieur samenstellen in de stijl van een binnenhuisarchitect die je aanspreekt.

Richmond

Een andere rijke interieurstijl is Richmond. Ook deze is van Nederlandse bodem. Net als bij Eichholts is Richmond  vooral een rijk interieur. Toch verschillen ze van uitstraling. Richmond kenmerkt zich wat door een landelijk- chique uitstraling met spannende strak stalen soms eclectisch aandoende details. 

Eichholtz 

Eichholtz is een gerenommeerd Nederlands designermerk. De meubelen, lampen en accessoires van Eichholtz kenmerken zich door een eigen en luxe stijl. Marmeren tafels, eclectische vormgeving, bijzondere plafondlampen en banken in rijke stoffen. Alles tot in perfectie op elkaar afgestemd in kleur en vormgeving. 

Linteloo

Nog een Nederlands pareltje met een eigen uitstraling in high end design meubelen. Linteloo straalt vooral uit dat je mag genieten van het leven in comfort en luxe. Zachte meubels die je omhelzen. Bijzondere combinaties van, vaak warm, kleurgebruik dat voor een unieke uitstraling zorgt.  Elk meubelstuk is een kunstwerk op zichzelf. 

Ben je inmiddels als geïnspireerd geraakt? Of zie je juist door de bomen het bos niet meer? Neem de tijd en laat alles op je inwerken. Het mag vooral een proces zijn waar je van geniet. 

Heb je al een design interieur of ben je al bijna zover? Dan mag je gaan nadenken over bijzondere en luxe bloempoten en vazen als glanzend kersje op je interieurtaart. Wij nemen je nu mee naar onze eigen collectie. Unieke hoge design vazen en potten met of zonder opmaak. Want je  kan natuurlijk gewoon een mooie grote bloempot kopen en daar lang van genieten. Maar zoals altijd heb je ook levenskunstenaars die liever geen genoegen nemen met normaal. Die het belangrijk vinden om boven grijze muisjes uit te steken en visueel enorm genieten van schoonheid. Elke vaas in onze online winkel is al van hoge kwaliteit. Maar sommige exemplaren springen er nét even bovenuit door het prachtige design. Exclusieve vazen, soms zelfs in XXL waardoor je er helemaal niet meer omheen kan.

Design bloempotten en vazen om je vingers bij af te likken…

We zijn op zoek gegaan naar de mooiste design vazen en bloempotten. Sommige in heerlijk XXL. Eerst even de mogelijkheden qua kleurgebruik. De meeste mensen weten heel goed wat ze mooi vinden en waar ze naar op zoek zijn. En vaak is dat vooral een kleur. Design vazen komen we vooral tegen in zwart, wit, goud en brons en metallic kleuren. 

Grote gouden vaas, of net wat meer brons?

You gotta love gold! We krijgen zo enorm veel vragen over gouden vazen en bloempotten. Ze zijn natuurlijk ook prachtig. Het fijne van een gouden design vaas is dat het naadloos aansluit in een luxe design interieur. Je hebt de prachtigste exemplaren van mat goud tot hoogglans en alles ertussenin. Dat kleine extra laagje glans klinkt nu misschien onbelangrijk maar is bij gouden bloempotten en vazen wel net datgene wat de uitstraling bepaalt.

Houd je van lekker opvallend in hoogglans of meer van stijlvol chique met een bescheiden matglans? De glans bepaalt het! Je kan voor een egaal gouden vaas gaan, maar ook een vaas met gouden accenten. Vind je de look van goud mooi maar wil je net iets meer ingetogen dan is brons kleur een mooi alternatief. Een bronskleurige bloempot heeft een wat robuustere, stoerdere uitstraling. Wil je liever geen goud of brons maar wel iets wat qua uitstraling in de buurt komt? Dan kan je kiezen voor vazen en bloempotten in andere design ontwerpen die bijna goud aandoen en ook heel classy en stijlvol zijn. Zoals heerlijk zacht glanzend champagne of een warme honingkleur. Net even een andere nuance wat het al snel uniek maakt. 

Witte vazen voor binnen, hoogglans of mat?

Fris, strak, modern, clean maar toch ook zacht, kwetsbaar en rustgevend.  Dat is het gevoel dat wij krijgen bij wit. Wit in het interieur is populair en dat begrijpen wij helemaal. Hou jij van een licht interieur en ben je op zoek naar mooie witte elementen om dit kracht bij te zetten? Dan is een witte bloempot of vaas een goed idee. Wit is heel veelzijdig. De vormgeving bepaalt de uitstraling. Strak rechthoekige plantenbakken of een elegante hoge vaas. Net als bij gouden bloempotten en vazen draagt ook de mate van glans bij aan de uitstraling.

Maar eerst even dieper over wit

Wit is eigenlijk geen echte kleur natuurlijk  al noemen we het stiekem wel zo. Wit is letterlijk ‘licht’ (en zwart het gebrek aan licht, tot zover dit lesje natuurkunde..) en daarom al snel het stralend middelpunt van je interieur. Als we kijken naar de psychologische betekenis van de kleur wit zien we dat het vooral geassocieerd wordt met onschuld, puurheid en zuiverheid.  Mensen die van wit houden hebben hun leven graag op orde en werken daar hard voor. Efficiënt en effectief. Puurheid en perfectie. In sommige ogen misschien zelfs een beetje een pietje precies. Maar ook sta je als wit liefhebber midden in het leven met een open houding en ben je altijd klaar voor verandering. Niet slecht toch?

Wit in het interieur is terug van weggeweest. Eenvoud siert en de kracht van het eigentijds wit is weer helemaal in. De steriele indruk zorgt er ook voor dat het contrast met iets dat je in de kijker, in het middelpunt, wilt plaatsen, zo sterk mogelijk wordt. Dat past natuurlijk perfect in een design interieur. Wit creëert ruimte en licht en oogt verfrissend en open.

We hebben witte vazen en bloempotten in overvloed. Strak design met een glad oppervlak of een speelsere bloempot met een reliëf of een bijzondere design bewerking. 

Soorten witte mooiigheid, de juiste witte vaas, bloempot of bloembak

Buitenpotten in het wit lijken misschien wat minder praktisch. Maar goede kwaliteit kan alle weersinvloeden aan en dan blijft het wit echt wel lekker lang fris wit! Keramiek met een mooie laag glazuur blijft prachtig wit. Vazen gemaakt van kunststeen hebben een speciale buitenlaag tegen bescherming van uv licht. Maar kunnen ook nog tegen water en regen en zijn afstotend tegen vuil. Kunststofsteen is een mengsel van steen(gruis) en kunststof. Ze hebben de kwaliteiten van beiden en compenseren de zwakten van beiden. Kan jij lekker ongestoord van stralend witte design bloempotten in je tuin genieten.

Een grote zwarte vaas met weelderig droogboeket

Zwart. Zwart op de muren. Zwart als hoofdkleur in je woonkamer. Jarenlang was het gewoon not done. Veel zwart in huis werd zelfs niet overwogen. Het meest in de buurt komt misschien nog de duidelijke donkerbruine trend uit de Jaren ’70 wat overigens heerlijk gecombineerd werd met veel oranje. Waar we nu toch met wisselende gevoelens op terugkijken, enerzijds kunnen we het ons gewoon niet meer voorstellen, net als wijde broekspijpen. Anderzijds brengt het toch best warme, nostalgische gevoelens met zich mee onder de noemer ‘retro’. Maar dan volgens de trend van nu: zwart wit wonen, rijk zwart met brons en elegant zwart in simpele en strakke vormen.

Eigenlijk is zwart als detail nooit weggeweest! Door de jaren heen was het de signatuur stijl van Jan de Bouvrie en deze bleef onverminderd populair. Of wat dacht je van Piet Boon? Of Erik Kuster? Zwart in rijke combi’s, metallic, hoogglans, extra mat. Zwart. Niks depressief, zwaarmoedig, kil en saai. Kom maar op met die mooie zwarte design accenten in huis! Of zelfs nog een beetje meer! Een zwarte muur, keuken, of een mooie grote vaas, of plantenbak…

Outside the box, back to black

Dus lang leve de interieurdesigners die daar een stokje voor staken en ‘outside the box’ durfden te denken met zwart. De laatste jaren is daar toch ineens echt de opkomst van zwart en donker gekomen. Zo gecombineerd dat het geheel fris en open blijft. En wat enorm verrassend… De grimmig ogende kleur zorgt voor prachtig design! Zwart is stijlvol en zelfs een soort van warm. De uitstraling is chique, klassiek en theatraal en zit vol mannelijke energie. Tijdloos!

Vaas, muur of vloer: zwart is de basis

En het lijkt zelfs een blijvertje te zijn. Want ook na een aantal jaren is zwart nog steeds populair. Het lijkt nog steeds terrein te winnen en is een serieuze speler op de interieurmarkt. Je ziet zelfs dat sommige onderdelen in reguliere interieurs worden overgenomen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de zwart stalen kozijnen, zwarte shutters, lampen. You name it! Een tiental jaren geleden had niemand gedacht dat zwart als geaccepteerde kozijnkleur zou inburgeren. Nu zijn ze zelfs populairder dan de witte variant en niet meer weg te denken. En uiteraard zwarte bloempotten en vazen. Ook in deze kleur kan je veel bijzonder moois vinden dat een echte design statement maakt in je interieur. 

In ons assortiment hebben we ook een ruime keuze in zwarte bloempotten, plantenbakken en vazen. Voor zowel binnen als buiten. Ook deze kan je in allerlei designs en kleurslagen krijgen. Hoogglans of mat zwart, Hoog en rond, laag en vierkant of andersom.

Grote design vazen combineren

Een echt grote vaas of bloempot trekt veel aandacht in je interieur en is vaak al een design statement op zichzelf. Kan je moeilijk kiezen, of houd je van speelser design gebruik dan kan je meerdere vazen  ook heel goed met elkaar combineren. Dit kan uiteraard ook in kleur. Zwart en wit bijvoorbeeld als je een zwart- wit interieur hebt. Maar ook zwart met goud voor een warme touch of wit met goud voor een opvallend geheel. 

Zet je je luxe bloempot binnen of buiten? Of beide?

Liefhebbers van design zijn vaak creatieve denkers die daardoor ook makkelijk andere mogelijkheden zien voor alledaagse voorwerpen. En soms hoeft het ook niet eens zo ver van het reguliere af te liggen. Zo krijgen we regelmatig de vraag of een bepaalde vaas voor buiten ook naar binnen kan of andersom. Het is overigens ook erg mooi om de bloempotten en vazen die je in je interieur gebruikt in stijl door te trekken naar je tuin. Zo creëer je een prachtige grootheid en eenheid en benadruk je het design.

Echt handig zo’n binnenvaas!

Meestal kan dat met een paar simpele aanpassingen gewoon. Vazen voor binnen hebben geen afwateringsgat wat buitenpotten standaard wel hebben. Deze is er meestal prima zelf in te boren. Vazen voor buiten hebben deze juist wel waardoor je binnen kans maakt op water geknoei . Dat valt simpel op te lossen door een binnenvaas te gebruiken. Een kunststof binnenvaas is sowieso best handig. Het zorgt ervoor dat je diepe vaas wat minder diep is. Dat is makkelijker voor het vullen met aarde en voor de verzorging van een eventuele plant.

Ook blijft de pot van binnen mooier. Stel dat je een mooie helderwitte vaas hebt dan ben je beschermd voor plekken van water en potgrond. Hij blijft een stuk langer mooi! Helaas is het niet altijd geschikt om een vaas aan te passen of is hij gewoon niet geschikt voor de grillige Nederlandse seizoenen. Neem dus altijd gerust contact op met de (on)mogelijkheden voor jouw droomvaas en de plannen die je ermee hebt. Wij helpen je graag verder, of weer uit de droom… Maar mocht dat zo zijn dan hebben we vast wel een passend alternatief voor je. 

Aardewerk bloempot, schelpenvaas, of handgeschilderde vaas

Vazen heb je in allerlei materialen. Het lig een beetje aan smaak, maar ook aan je persoonlijke wensen. Wil je een vaas voor buiten in het interieur of voor buiten? Wil je hem makkelijk kunnen verplaatsen of heb je er een speciaal plekje voor ingericht en hoef hij daar voorlopig niet meer weg? Wij hebben de meest gebruikte materialen even voor je op een rijtje gezet. Zo kan je zelf goed kiezen wat voor jouw huis of tuin en in jouw situatie het beste is. Heb je toch nog twijfels of vragen neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag. Al onze materialen hebben als kenmerk dat ze duurzaam zijn en goed voor jarenlang plezier! De meeste vazen zijn handgemaakt. 

Keramiek

Goed zwaar afgebakken keramiek met een fijne royale glazuurlaag in de meest heerlijke kleuren is al een design op zich. Kwalitatief goed keramiek is zwaar. Wil je een XL of XXL versie dan zal je de pot soms niet handmatig kunnen vervoeren of verzetten. Maar als hij eenmaal staat, dan staat er ook zeker wat moois! En dan kan zowel binnen als buiten zijn. Keramiek kan tegen kou en regen, maar staat ook prachtig in je interieur. Wij zijn dol op de intense kleuren die zo kenmerkend zijn voor keramiek. Kleuren die je soms zelfs geen naam kan geven.

Onze keramieken potten zijn handgemaakt volgens de eeuwenoude methode van rustig afbakken op de juiste temperatuur en dit proces meerdere keren herhalen. Geduld is wel nodig dus.. En een kleine ‘fout’ als een luchtbelletje in de klei is al genoeg om het werk te laten barsten. Maar als hij gelukt is dan is dat gevaar geweken. Een dikke laag glazuur zorgt niet alleen voor een prachtige kleur, het zorgt er ook voor dat de pot kleurvast blijft en dus goed tegen ons klimaat kan. Daarnaast heb je keramiek met stippen en subtiele effecten, rond of strak vierkant. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij houden ervan! 

Kunstsofsteen

Hou je van de look van steen, beton, keramiek en hout of juist van verfijnd en luxe maar wil je wel iets wat een beetje goed te hanteren is? Dan is kunststofsteen een prima materiaal voor de vaas van je wensen, Kunststofsteen is een materiaal dat zó enorm veelzijdig is. Het is een mengsel van kunststof en natuursteen. Zo krijg je dus het beste van beide.

Kunststofsteen is namelijk in staat om alle vormen en uitstralingen aan te en nemen die je maar wenst! Stoer beton of verfijnd en clean wit met of zonder bijzonder design, luxueus goud of de look van een schelpenvaas. Alles is mogelijk. En daarbij is zijn kunststofstenen vazen dus ook minder zwaar en kan je het makkelijk herschikken in je tuin of interieur. Ideaal dus als je houdt van restylen of in de winter graag de bloempotten binnen zet. Doordat alles mogelijk is qua vormgeving zijn kunststofsteen XXL bloempotten soms een kunstwerk op zich. Over design gesproken…

Schelpen vazen

Een bekend onderdeel van onze collectie waar veel vraag naar is zijn de schelpenvazen. Stuk voor stuk design kunststukken gemaakt van echte schelpen. Schelpen zijn met recht kleine natuurwondertjes.. Gemaakt door een klein weekdiertje met heel veel uithoudingsvermogen. Achtergelaten op het strand als het weekdiertje de schelp verlaat. En daar worden met de hand de prachtigste schelpenvazen van gemaakt. Schelpenvazen zijn luxueuze grote vazen met een eigen stijl. Omdat ze niet onder één noemer zijn te vangen hebben we de schelpenvaas soorten even onderverdeeld in de soorten en mogelijkheden die je hierin kan vinden.

Vazen van Capiz pearl

De naam komt je misschien niet eens bekend voor, maar als je ze ziet dan gaat er vast een lampje branden. Je herkent ze vast van hangers en andere huisdecoratie, vaak een beetje in boho- Ibiza-beach- style of in luxere interieur inrichtingen. Flinterdunne en daardoor bijna transparante schelpen die toch ook heel sterk zijn. In vazen en bloempotten van capiz worden de schelpen zo verwerkt dat het een onopvallende eenheid vormt. De karakteristieke scherp ronde vorm is nog steeds herkenbaar, maar zo verwerkt dat de schaal bijna op een natuurlijke manier geschubt lijkt en een unieke parelachtige glans krijgt.

De pearl vazen en potten zijn verkrijgbaar in kleinere vazen in de vorm van een mooie halfronde kom maar dus ook in hoge imposante XXL vazen in een zacht witte kleur met een verfijnde parelmoer glans die doet denken aan een wit zandstrand met al zijn gekleurde kleine kiezeltjes.  En een iets donkerder versie in een natuurlijke beige met licht gouden parelmoer gloed, alsof de zonsondergang is gevangen in een schelp. Designed by nature!

Vazen met Abalone schelpen

Een hele bijzondere schelp en ook oprecht natuurwonder is de Abalone schelp. Deze schoonheid met een dikke parelmoervoering in een zee van bijzondere, intense kleuren waar je naar kan blijven kijken… Hij is in het wild redelijk zeldzaam en lastig te vinden. Zijn bijnaam is totaal verdiend ‘het kroonjuweel van de oceaan’. Het is oorspronkelijk het huisje van de zee oor of venus oor. Een weekdier waar zeeotters echt dol op zijn. Al zijn ze helaas door vervuiling en opwarming van de zee inmiddels steeds minder in het wild te vinden voor de zee-otters.

Voor onze XL vazen worden daarom  gekweekte Abalone schelpen gebruikt. De schelp is oersterk. Omdat de Abalone schelp in zowel witte als blauwe kleuren te vinden is, zijn er vazen en potten met gelijke kleuren, maar ook in een combinatie van wit en blauw. Geen één vaas of pot is hetzelfde want ook deze zijn handgemaakt.

Vazen vol met parelmoer – de échte Mother of pearl

Mother of pearl. Wij vinden het zo’n prachtig woord. Het is de Engelse term voor parelmoer. De mother of pearl vaas heeft uiteenlopende kleuren en vormen. De handgemaakte vazen zijn qua bewerking en vormen verschillend. Het zijn echte designers vazen. Je hebt vazen van schelpen met een rechthoekige of driehoekige bewerking van het parelmoer. Symmetrisch ingelegd of juist asymmetrisch.

Een subtiel detail, maar best bepalend voor de hele sfeer en uitstraling. Zo kan je voor mysterieus blauw gaan, maar ook Ibiza-zomer beige of ingetogener en wat stoerder bruin. Wil je nog meer luxe uitstraling dan hebben we ook hoge vazen van mother of pearl met gouden accenten. De hoge vazen van deze lijn stralen allemaal luxe en elegantie uit. Je ziet ze ook vaak terug in de ontwerpen van bekend binnenhuisarchitect Eric Kuster.

De shell vaas

Een wat robuustere, maar tegelijk ook heel stijlvolle natuurlook biedt de shell collectie. Deze lange rechthoekige stukjes parelmoer in glanzende bruintinten zijn opgebouwd met duidelijke zwarte voegen wat het geheel een stoer uiterlijk geeft. Een shell vaas staat dan ook in zowel modernere interieurs als bij de industriële look geweldig. Met een grootbladige groene plant is het een pareltje in je interieur, een match made in heaven. Onze shell collectie heeft naast de inmiddels welbekende fijne hoge vaas ook een geweldige mooie grote XXL vaas of schaal. Het is ook mooi om meerdere vazen en potten uit dezelfde lijn met elkaar te combineren. Dat versterkt de eenheid in je interieur en creëert rust en eenheid. Bijvoorbeeld in dat lege hoekje een mooie hoge vaas en op je eettafel een grote schaal van hetzelfde soort… prachtig!

Terracotta bloempotten in zacht Italiaans design

Een welbekende klassieker onder de tuinpotten die altijd blijft en ook nooit gaat vervelen is toch wel terracotta. Onze vazen uit de terracotta collectie worden handgemaakt in Italië. Ze hebben daar een stukje zon gevangen en meegenomen naar Nederland. Door een speciale bewerking al meteen een heerlijke nostalgische look en niet het felle oranje wat de meest nieuwe terracotta vazen hebben. Een instant vakantiegevoel in je tuin dus! Of je interieur natuurlijk. Want ook al denken we bij terracotta vazen toch vooral aan de tuin. Niemand houdt je tegen om ze binnen in je woonkamer of elders in je huis een plekje te geven. 

Steen en beton bloempotten

Een natuurlijk en robuuste uitstraling, zware en sterke kwaliteit. Potterie dat alles kan trotseren en zwaar materiaal dat staat als een huis. Dat zijn onze XXL vazen van steen en beton. Ook in steen en beton kan je heel wat variëren. Grove oppervlakte of fijn en gepolijst. Elegant en klassiek of vooral juist stoer. Of design natuurlijk! Ook dat kan bij beton en steen. Betonnen en stenen vazen zijn vooral te krijgen in natuurlijke tinten. Grijs, zand, aarde en terra.

Ze passen perfect in een Nederlandse tuin. Robuust, eerlijk en sterk. Deze bloempotten zijn duurzaam, onderhoudsarm en vorstbestendig. Maar net als bij terracotta is het geen probleem als jij hem liever binnen neer zet. 

Grote vazen – XXL design oogstrelend en kunst voor binnen!

Groot, groter grootst… Je hebt ook prachtige XXL design vazen. Extra groot en daardoor ook extra opvallend. Zo’n vaas neemt behoorlijk wat ruimte is, maar geeft meteen ook echt sfeer en cachet aan je tuin of interieur. Met XXL kan je ook heerlijk los gaan qua beplanting. Alles is mogelijk! Dat maakt het extra leuk. Maar je kan er ook voor kiezen een XXL design vaas of bloempot leeg te houden. Door het design is het al een kunststuk op zich waar je ook zonder groen of bloemen van kan genieten. Als we het hebben over XL dan bedoelen we ook XL.

Wij durven ons wel de specialist op het gebied van XL bloempotten en vazen te noemen en hebben echt gigantische design exemplaren voor je. Dan praten we over vazen met een hoogte tot wel 2 meter. En bloempotten die enorm breed zijn. Deze zijn door hun formaat zelf al design te noemen ware het niet dat wij uiteraard ook hierbij voor prachtige ontwerpen gaan. Dubbelop bijzonder dus!

Opmaak dat precies past in je interieur

Wil je wel graag opmaak voor je bloempot dan bieden wij daar ook enkele high end mogelijkheden in. Je kan dus een bloempot of vaas uitzoeken en er meteen een opmaak bij uitkiezen. Wij kunnen dat kant en klaar op afspraak bij je thuis bezorgen. Geen omkijken dus, maar gewoon heerlijk uitzoeken en genieten. Om je even wat inspiratie op te doen nemen we je ook even mee in de ongekende high end mogelijkheden als opmaak voor je design bloempot of vaas.

Kunstbomen van hoge kwaliteit en nèt echt

Zie je zelf de charmes van een frisgroene, indrukwekkend grote plant wel in, maar ben je niet zo goed in het verzorgen van planten of wil je in je design interieur stabiele perfectie het hele jaar door? Of ben je verliefd op een tropisch exemplaar waarvan je weet dat deze in Nederlandse huishoudens moeilijk te houden zijn door de eisen in warmte, luchtvochtigheid en verzorging? Dan kan je gelukkig altijd nog voor high end kunstplanterie kiezen.

In het kunstgroen heb je te maken met heel veel kwaliteitsverschillen. Misschien heb je zelf nog een minder positief beeld bij kunstplanterie doordat je ooit hebt kunnen aanschouwen hoe vreselijk slecht een kunstplant eruit kan zien. Zo’n plantje van goedkoop plastic, met scherpe malrandjes, blaadjes verkleurd door zonlicht en rafelende bloemetjes, vol met stof en spinnenragjes. Dat beeld mag je compleet loslaten! Waarschijnlijk heb je gekeken naar een heel goedkoop exemplaar uit een ander tijdsbeeld.  

Bij kunstplanterie geldt dat je de kwaliteit echt af kan zien aan de prijs. Het handmatig vervaardigen van hoogwaardig kunstgroen is een vak apart. Het gebruikte materiaal is van groot belang. Als je ambachtstsschap en high quality materiaal met elkaar combineert krijg je de creme de la creme in kunstplanterie en kunstbomen. Geloof ons, deze zijn niet van echt te onderscheiden en een waardevolle aanvulling in je vaas of bloempot.

Guess who’s back?! Droogbloemen als boeket: Droogboeketten!

Ook zo’n mooie en unieke opmaak voor je design vaas. Droogbloemen! In de jaren ’80 waren ze helemaal hip and happening. Helaas kregen ze daarna een wat suffer imago en raakten ze een beetje in de vergetelheid. Maar zoals wel vaker komt alles wat eigenlijk stiekem gewoon best goed is gewoon weer keihard terug. Ons hart maakte dus een sprongetje toen ze er ineens weer overal hun kopjes weer opstaken.. Maar dan net als de kunstplanterie wel volledig aangepast aan de smaak en stijl van nu natuurlijk! Voor elke interieurstijl is er wel een bijpassende en trendy droogbloemen mooiigheid te vinden.

Cadeautje van de natuur in een mooie hoge vaas

Wij weten niet hoe het met jullie is, maar wij vinden bloemen má-gisch.. Wonderlijk hoe de natuur zoveel verschillende bloemen in alle vormen, kleuren en geuren heeft voortgebracht. Elke bloem is een wondertje op zich. Hoe mooi is het om dit prachtige wonderbaarlijke moment wat langer vast te kunnen houden door de bloem te drogen. Misschien heb je zelf ook nog wel ergens een gedroogde bloem liggen als dierbare herinnering van een bijzonder moment. 

Bloemen drogen gebeurt natuurlijk al heel erg lang. Het is een oud gebruik om te conserveren waarvan ze vroeger veel meer wijsheid hadden dan nu, ook voedsel werd regelmatig gedroogd bij gebrek aan een koelkast en diepvriezer. Deze oude wijsheid wordt gecombineerd met inzichten en kennis van nu en zo krijgen we de best of both worlds. Prachtige droogbloemen, mooi op kleur, die zo lang mogelijk goed blijven. Eén ding is zeker, de tijd kunnen we nog niet versnellen, bloemen drogen is en blijft een kwestie van tijd en geduld.

Maar zeg nou zelf, is dat misschien niet stiekem juist iets heel erg moois. In de haast en drukte van de tijd van nu soms toch even weer beseffen dat de tijd nemen gewoon mag. Slow living en lang van kunnen genieten, relaxed en duurzaam. Nog een extra hieperdepiep voor de droogbloem wat ons betreft!

Extra lang genieten van een mooie bos droogbloemen

Een mooie hoge vaas is natuurlijk al een plaatje op zich. En soms zijn ze eigenlijk al mooi genoeg zonder iets erin. Maar dat is over het algemeen niet de bedoeling van de meeste mensen die een hoge vaas in hun interieur willen. Een mooie droogbloemencreatie kan dan ook prachtig zijn, en is in ieder geval uniek en lang houdbaar. En het staat echt zo enorm stijlvol! 

De droogbloemstukken kunnen zo weelderig en kleurig als je wilt aangevuld worden met kleurige en niet van echt te onderscheiden kunstbloemen. Deze zijn namelijk net als de kunstplanterie van hoogwaardig materiaal en handmatig vervaardigd wat de kwaliteit echt ten goede komt. 

Maar je kan ook voor meer ingetogen gaan en werken met wat simpele gedroogde takken of bladeren. Hele andere uitstraling maar net zo mooi en helemaal nu!

Lage bonsaisschaal opmaken met droogbloemen en kunstbloemen

Lage plantenschalen worden vaak voor Bonsaiboompjes of lage planten gebruikt. Wij zijn verbaasd hoeveel sfeer en smaak er al in zo’n kleine schaal kan zitten. Wil de unieke kant gewoon lekker benadrukken en laten zien waar een kleine schaal groot in kan zijn dan is een droogbloemenarrangement een prachtige aanvulling die de handgemaakte schalen recht doen. Keramiek met de schitterendste kleuren glazuur of een dubbel cadeau van de natuur door een van schelpen handgemaakte schaal gevuld met prachtige gedroogde grassen en bloemen en fleurig opgestoken met kunstbloemen. Mooi!  Een ware eyecatcher in de huis!

Droogbloemen boeket in een grote design bloempot

Een grote bloempot leent zich perfect voor een groot en breed droogboeket of arrangement. Zeker ze grotere ronde zachte vormen zoals de bolle plantenbowl. Een plantenbowl valt op door gebruik van de mooie ronde vorm. Dat is waar de meeste dan ook op vallen. Deze vorm kan je met een droogbloemenstuk prachtig accentueren. Als je complentaire  kleuren gebruikt of juist meer voor integer bijpassend gaat. De vorm blijft eruit springen. En wat ons betreft is dit prachtig en helemaal anno nu! Wij zijn verliefd!

Hoe dan ook, droogbloemen zijn prachtig. En omdat wij van prachtige dingen houden en nu eenmaal ook parelmoertjes van vazen en bloempotten in onze collectie hebben zoals je kon zien bij de inspiratie, kan het niet anders dan dat er een echte en woeste love match ontstaan is tussen Parelmoer Vaas potterie met daarin bijzondere droog en kunstbloem arrangementen. De arrangementen verzorgen we in samenwerking met één van de beste makers van Nederland die herhaaldelijk is uitgeroepen tot beste bruidsbloemist.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste designvaas van het land?

Met een groot gevoel voor schoonheid en met kwalitatief de mooiste droogbloemen. Een match made in heaven dus! En zij maken voor ons echt de mooiste bloemenarrangementen in enkele topstukken uit onze collectie. Wij bezorgen deze pareltjes met liefde, dus heel voorzichtig en op afspraak per koerier bij je thuis. Net als bloempotten opgemaakt met kunstplanterie,  of losse bloempotten en vazen zonder opmaak. 

We hopen dat we je heerlijk hebben kunnen inspireren met alle mogelijkheden op het gebied van design bloempotten en vazen en mogelijke opmaak. Uiteraard wordt de collectie regelmatig aangevuld met de laatste trends, hou onze online winkel dus in de gaten. Heb je vragen, opmerking of behoefte aan meedenken of advies neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag!