De binnenvaas: 100% Waterdicht & eenvoudig wisselen van styling

Een prachtige nieuwe bloempot of vaas! Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bijna al onze bloempotten en vazen zijn ambachtelijk en met de hand gemaakt van mooie duurzame materialen zoals keramiek, terracotta, fiberstone en polystone. Deze materialen zijn wat poreus en daarom niet 100% waterdicht. Alleen machinaal geproduceerd kunststof kan garantie geven op 100% waterdichtheid.

De juiste maat binnenvaas

Deze binnenvazen zijn gemaakt van zacht flexibel en fris wit kunststof. Dat is misschien anders dan je gewend bent. Wij hebben gekozen voor deze vorm binnenvaas omdat we veel bijzondere, soms net wat afwijkende maten en vormen bloempotten en vazen verkopen waar vaak geen standaard binnenvaas voor te vinden is. Wij leveren automatisch de meest geschikte maat binnenvaas bij de bestelling. Waardoor voor elke doorsnede bloempot of vaas, de binnenvaas eenvoudig zelf op maat te maken is.

We begrijpen dat het misschien niet altijd duidelijk is hoe je nu zo’n flexibele binnenvaas gebruikt dus we leggen graag even uit hoe het werkt!

Een ondiepere binnenvaas dan bloempot/vaas? De hydrokorrels rule!

Meestal is de binnenvaas een stuk minder diep als de diepte van de bloempot/vaas zelf. Dat heeft zo zijn voordelen want het verzorgen van een plant is makkelijker. Wanneer de plant water krijgt zal het water maximaal zakken tot het level van de wortels en niet lager, ideaal. Daarnaast is het stylen en verwisselen eenvoudiger, helemaal omdat de bloempot of vaas zelf schoon blijft aan de binnenkant. 

Het is niet de bedoeling om de binnenvaas tot op de bodem te laten zakken. Je plaatst de binnenvaas op zo’n 1 a 2 cm onder de rand van de bloempot/vaas en vult de loze ruimte onder de binnenvaas op. Ons advies is om daarvoor hydrokorrels te gebruiken. Hydrokorrels zijn sterk, stevig en consistent. Ze zakken niet in, drogen niet uit en wegen minder dan een zak stenen of zand. En mocht er wat water lekken tussen de binnenvaas en de bloempot/vaas, dan nemen de hydrokorrels het water op!

De lege ruimte van je bloempot of vaas opvullen met iets anders dan hydrokorrels?

We hebben hele creatieve klanten gehad in het bedenken van oplossingen voor in de lege ruimte onder de binnenvaas. Zoals split, grind, zand, houtsnippers. Sommige dingen werken niet goed. Bijvoorbeeld aarde of potgrond, dat gaat enorm stuiven bij het verwijderen van de binnenvaas op het moment dat u een nieuwe plant zou willen. De aarde krijgt namelijk nooit water en droogt uit. 

Piepschuim en noppenfolie bevatten veel lucht en het kan het gewicht van de binnenvaas met potgrond en plant niet dragen. Je ziet je plant met de tijd steeds dieper zakken in de bloempot en vaas. Zonde van het werk!

Stappenplan: een binnenvaas in je bloempot of vaas, hoe werkt dat precies!?

Stap 1 – vloer beschermen

Plaats voordat je begint meerdere stevige wat dikkere viltjes onder de vaas/bloempot om je vloer te beschermen. Zet de vaas of de bloempot op de gewenste plek.

Stap 2 – op maat knippen of vouwen

De binnenvaas mag ongeveer 2 cm onder de bovenrand van de vaas/bloempot komen zodat hij goed beschermd tegen spatwater en niet direct te zien is voor het oog. Zorg dat de rand van de binnenvaas zo strak mogelijk tegen de binnenkant zit van de vaas/bloempot. Het zou kunnen dat de binnenvaas in de hoogte wat bijgeknipt moet worden. Wil je de volledige diepte van de binnenvaas gebruiken dan kunt je de rand eventueel wat vouwen wanneer de bovenrand te breed is.

Stap 3 – opvullen en plaatsen

Vul de vaas/bloempot met hydrokorrels tot het niveau dat de binnenvaas 2cm onder de bovenrand kan rusten op de korrels. Plaats de binnenvaas in de vaas of bloempot bovenop de hydrokorrels. Gebruik geen piepschuim of noppenfolie als opvulling van de vaas/bloempot want met het gewicht van de gevulde binnenvaas zakt dit na verloop van tijd in. Als je de vaas/bloempot heb opgevuld zodat alleen de binnenvaas er nog op past dan zit je goed!

Stap 4 – beplanten

Vul de binnenvaas voor 30% met hydrokorrels, potgrond en je allermooiste uitgezochte kamerplant. Geef de plant direct een flinke scheut water, de hydrokorrels zullen namelijk veel water opnemen in het begin. Heb je een kunstplant of droogbloemen dan hoef je uiteraard geen potgrond te gebruiken maar kan je ook iets anders kiezen zoals split of grind.

Stap 5 – stukje nazorg

Handen wassen, ook onder de nagels schrobben, kopje thee zetten en dan rustig van je nieuwe aanwinst genieten!

Toch nog een vraag? Stel hem via info@parelmoervaas.nl, of stuur direct een bericht op onze bedrijfs WhatsApp via onderstaande button.