20 MOOISTE GROTE BLOEMBAKKEN

De 20 mooiste grote bloembakken of grote plantenbak voor buiten

Het geeft altijd weer een trots en tevreden gevoel..

Wij hebben onze online winkel weer heerlijk aangevuld met de nieuwste collectie bloempotten en plantenbakken voor buiten. En, al zeggen we het zelf, wat zijn ze weer leuk en bijzonder!

Het leek ons een strak plan om eens een paar bloempotten uit te lichten. Het werden er 24.. oeps.. 

Om een beetje overzicht te bewaren hebben we ze ingedeeld per tuinsfeer of tuinsoort. Zo kan je in één oogopslag  zien welke bloempotten perfect in jouw tuin staan. Natuurlijk mag je ook bij andere tuinstijlen spieken en past iets anders veel beter bij jou ondanks de uitstraling van je tuin want het is natuurlijk geen keiharde wetenschap en gelukkig is smaak een vrije keuze en mixen mag! 

De stadstuin

Ben jij de trotse eigenaar van een stadstuin? Stadstuinen zijn meestal wat kleiner maar vaak wel enorm sfeervol of sfeervol te maken. Met een beetje handig denken en werken gebruik je de ruimte optimaal. Vaak ben je helaas wel wat beperkt in de keuze voor zon of schaduw, het is maar net hoe je woning staat en hoeveel kans de zon krijgt in je tuin. En ook moet je vaak een beetje rekening houden met de buren. Je zit nu eenmaal wat dichter op elkaar. 

Het is handig om in etages en hoogtes te werken. Denk aan mooie natuurstenen tegels met een verhoogde houten vlonder als terras. Of kies voor symmetrie waarbij de duidelijkheid voor overzicht zorgt. Hou je meer van een natuurlijke look, dan je alle mogelijke ruimtes gebruiken voor een groene invulling. Ook daar kan meer dan je denkt. Hosta’s zijn perfect voor schaduwrijke tuinen. Groen kan je ook vaak in de hoogte kwijt, een klimplant tegen de schutting of over een pergola of ander natuurlijke schaduwmaker voor als je juist veel zon hebt. Of in mooie plantenbakken natuurlijk. En dáár komen wij in beeld!

Nu is een stadstuin natuurlijk niet in een bepaalde sfeer, het is meer een gegeven. Dus het kan best zijn dat jouw stadstuin heel strak en modern is ingericht of juist romantisch en natuurlijk.

Vandaar dat wij hier meerdere stijlen laten zien. Kenmerk is wel dat ze wat minder ruimte innemen en dus vooral in de hoogste gaan. Als je echt om ruimte verlegen zit kan je kiezen voor een plant die vooral in de hoogte groeit en niet zozeer in de breedte.  

Of je kan kiezen voor en kleine maar sfeervol boompje die niet snel groeit en daarnaast makkelijk te snoeien is waardoor je hem zelf in toom houdt. Fijne boompjes daarvoor zijn het immer schone olijfboompje of de aparte Juniperus (jeneverbes) Bonsai. Ook een klein fruitboompje is mogelijk. Deze kan dan in mini vorm, of in de leivorm waardoor hij heel smal blijf en mooi in de breedte tegen de schutting kan. Hoe schattig is dat je eigen appeltjes uit je eigen stadstuin..

De eerste uit onze nieuwste collectie is deze strakke helderwitte hoge vaas in rechthoek vorm. Hij is gemaakt van polystone een hoogwaardig,  licht maar onverwoestbaar materiaal. Polystone is een mengel van kunsthars en gemalen natuursteen en heeft van beide de voordelen. Licht van gewicht, dus de mogelijkheid om in een kleinere tuin te verplaatsen. UV en vorstbestendig en niet stuk te krijgen.  Luxe in uitstraling en afwerking. Ideaal bloempotmateriaal dus!

Wegens succes ook dit jaar weer in de collectie met nieuwe vormen en maten. Wat een tijdloze bombshell… Hij is te krijgen in meerdere kleuren en ook in een lagere brede (bonsai) plantenschaal. Je zou dus zelfs een buitenbonsai in de grote versie kunnen doen, en een kleinere bonsai (die je in de winter naar binnen haalt) in de lagere schaal. Als een soort ANWB stelletje, maar dan leuker.

De volgende plantenbak uit onze nieuwste collectie is niet alleen heel mooi, maar kan ook super praktisch ingezet worden als tuin divider. Groots en zichtbaar, maar toch ook smal, ideaal voor een statement in een kleinere tuin. Plat tegen de tuinmuur of schutting neemt hij amper ruimte in. Of gebruik hem als afzetting tussen bijvoorbeeld je terras en de rest van je tuin.

Romantische tuin, Engelse cottage tuin

Ben je meer het romantische typje? 

Hou je van geurende rozen en lavendel, kronkelige tuinpaadjes, veel groen, bloeiende planten en vlinders? Dan ben je vast de trotse Eigenaar van een romantische tuin of de Engelse cottagetuin.  Het verschil tussen die twee? Een Engelse cottagetuin is vaak wat duidelijker ingericht. Klassieke Engelse cottage tuinen hebben vaak symmetrische vakken van buxushagen ingevuld met bloeiende planten. De ‘normale’ romantische tuin is vaak wat losser en wilder. Maar noem je tuin vooral zoals je zelf wilt!

Kenmerkend voor liefhebbers van deze tuinstijl is toch wel het geluk halen uit het mooie de natuur ons te bieden heeft en daar het liefst compleet door omringd zijn. Niet kunnen wachten op mei als alles weer volop bloeit. 

Roosjes zijn rood…

Prachtige plantensoorten zijn uiteraard rozen (de romantische tuin kán niet zonder) Mooi is het om alles in een kleurrange te houden. Bijvoorbeeld licht en pastel. Het is ook leuk om eens te zoeken naar bloemen die naast een mooie bloei ook heel fijn geuren. En natuurlijk een vlinderstruik om de prachtigste vlinders aan te trekken. Zo vinden al je zintuigen rust in je rustgevende, liefdevolle tuin.

Qua bloempotten passen hier de levendige potten met een verhaal of van een natuurmateriaal. Als natuurproduct is rattan ook een tijdloze klassieker die prachtig tot zijn recht komt in een romantische tuin. Stevige manden van dik rattan, heerlijk!

Deze is zó mooi…Als hij in het zonlicht staat zie je het prachtigste soort blauw verschijnen.

Van handgemaakt keramiek met een dikke laag mooi glazuur. Gaat je romantische hart hier niet sneller van kloppen? Die van ons in iedere geval wel! Daar kunnen wij de hele dag naar kijken… Lekker met een kopje Engelste thee op je terras staren naar al het moois in je tuin…

Terracotta. Al jarenlang geliefd als bloempot in de tuin. Mooi in eenvoud en door de jaren heen steeds mooier net als bij mensen. Wij hebben een set terracottapotten met een zweem van zachtheid over de kleur. Hierdoor past het al vanaf dag één in de romantische uitstraling van je tuin.

Moderne strakke tuin

Is modern meer jouw ding? Een strak interieur met zorgvuldig uitgekozen meubels en accessoires. Een tuin met een duidelijke sfeer en dito indeling. Qua kleurgebruik houd je het rustig en bij één kleur of kleurrichting. Je planten zijn daarop aangepast. 

Voor de moderne strakke tuin hebben wij nu een hele uitgebreide collectie aan hoogwaardige polystone bakken die gemaakt lijken te zijn voor de strakke modernere tuin. Qua plantenkeuze kan je denken aan strakkere belijning zoals de Buxus of andere strak geknipte heggen. Symmetrie  door planten aan beide kanten te herhalen of leibomen. 

Durf jij voor hoogglans te gaan? Dat is wel verrekte stijlvol natuurlijk…

Deze brede smalle plantenbak in hoogglans wit. Net even wat té? Dan is hij er ook in mat wit. (en zwart en antraciet trouwens..)

Of deze bijzondere plantenbak met een kunstzinnige uitsparing. Mocht je de gelukkige eigenaar zijn van een zwembad, dan staat hij daar super bij. Maar ook gewoon op je terras of op een ander plekje in je tuin kan deze bak een statement zijn. Ook deze schoonheid is in zwart en antraciet te krijgen. 

Het nuttige met het aangename combineren? Een bloembak annex tuinbank. In stoere betonlook, maar ook wederom in wit en zwart te krijgen. Stijlvol zitten noemen we dat.

Of ga voor een symmetrische set! Altijd goed, tijdloos en sfeervol.

Klassieke tuin

Nette borders, een goed onderhouden gazon, doordachte plantenkeuze en klassieke elementen. Dat is de uitstraling van de klassieke tuin. 

Een vertrouwde look met een zichtbare tuinpassie. Mensen met een klassieke tuin hoeven wij geen plantentips te geven.. Die weten al precies wat ze willen. Een vak met een net geknipt heg, opgevuld met een mooie forse Hortensia bijvoorbeeld. Ook daar hebben we geweldig bijpassende potten voor in de collectie 2020.

Deze klassiek gevormde Traver bloempot met in zilverlook (maar ook in bronskleur te krijgen) Met een verfijnd diagonaal ruitenpatroon. 

Diep rood is een klassieker onder de klassiekers. Deze Cassius bloempot met een statige bij Romeinse uitstraling. In meerdere kleuren te verkrijgen. Ook met goud prachtig elegant.

Een verrassing voor je tuin is deze van keramiek handgemaakte hoge vaas. Op het eerste gezicht in de rustige klassieke kleuren bruin en blauw. Maar als het zonlicht hem vast zie je een bijzondere bronsen glans verschijnen. Dé verrassing van onze nieuwste collectie!

Ook de polystone collectie die je net al wat uitgebreider gezien hebt staat goed in een klassieke tuin. Netjes, tijdloos en een tikkeltje stoer. 

Mediterrane tuin

Is de zomer jouw seizoen? En is Ibiza jouw eiland? Hou je van levendigheid en luchtigheid? De kenmerken voor een Ibizatuin zijn licht, wit, natuurlijke materialen en voor sommige liefhebbers aangevuld met accessoires in zonnige kleuren, maar dat is maar net wat je zelf mooi vindt.

Qua planten voel je je helemaal senang met een mediterrane keuze. Olijfboompjes, vijgen, lavendel… mooi!

Een echte Ibiza bloempot is onze mintgroene Pasha pot! Handgemaakt van Keramiek. Mooi bij een tuin met witte tuinmeubelen. 

Ook in de Ibiza tuin komt onze strakke polystone collectie van pas. Deze brede witte plantenbak bijvoorbeeld.

Hou je van wat mediterrane kleuren als okergeel en olijfgroen dan is de Mare een zonnige aanvulling voor in je tuin.

Of een bijzondere kleur zachtgroen in een ‘net anders’ vorm. 

Lounge tuin

Je hebt een drukke baan en thuis wil je vooral kunnen ontspannen. Het liefst in mooi weer, lekker muziekje, glaasje drinken, een magazine en de voetjes omhoog. Niet nog veel meer extra werk op je schouders. Een tuin met niet al teveel onderhoudt dus en eentje die rust en duidelijkheid uitstraalt. Eenheid door eenvoud. Schoonheid in eenvoud.  In een loungetuin werk je vaak met één kleurtint. Dat kan zowel licht als donkerder zijn, net wat je zelf mooi vindt.

We hebben hiervoor plantenpotten uit onze collectie uitgezocht die zowel licht als donkerder zijn. En zowel strak als levendig. Hij heeft wel wat weg van de mediterrane/ Ibizatuin, maar is vaak net wat strakker en minder onderhoudsgevoelig.. vandaar toch even wat extra aandacht voor de lounge tuin. Hier vind je vooral planten met weinig onderhoudt maar met een ontspannend effect. Wuivend hoog riet, het ontspannende aroma van lavendel. 

Wit hoogglans is op dit moment de trend en sprekend aanwezig… Het is dan ook heel mooi en staat prima in een heerlijke loungetuin. Als je het combineert met hout dan krijg je een fris en tegelijk natuurlijk effect. 

Vind jij je rust meer in het gebruik van zachtere tinten en bijzondere handgemaakte materialen? Dan is deze set geweldig. Van handgemaakt keramiek in een geweldige kleur glazuur (al zeggen we het zelf..) 

Mooi in en loungetuin zijn wat grotere statements. Hiervoor zorg je voor een groen rustpunt. Zelf vinden wij deze extra grote bloembak daarvoor geweldig. Zo mooi met een mini boom of een palmboom.. Als middelpunt in je tuin, midden in het gazon of in een hoekje naar je terras.

Wilde tuin

Groen en bloemen overal waar je kijkt, dat maakt jou gelukkig. Het kan niet wild en uitbundig genoeg. Je houdt je niet zo aan strakke gazonnetjes en een dito tuinplan. Gewoon lustig op los zaaien en overal stekjes en mooie nieuwe planten vandaan vissen. Er is altijd nog wel een plekje te vinden. Ook andere tuinbewoners nodig je graag uit.

Insecten, vogeltjes, eekhoorns en egeltjes hoe meer hoe beter! (Helaas moet je dan ook een beetje geluk hebben met de locatie van je woning..) Bloempotten en plantenbakken gebruik je speels en zonder vooropgezet plan. Midden in een border een XL bloempot bijvoorbeeld. 

Potten uit onze nieuwe collectie die hier goed bij passen zijn:

Deze handgemaakte joekel van een bloempot in een bijzondere kleur glazuur wat hem een speels en natuurlijk effect geeft. 

Bloempot mare in petrolblauw. Een diepblauwe kleur die schitterend staat tussen groen en gekleurde bloemen.

En ook in de natuurlijke tuin staat riet geweldig. Middenin een border gaat het bijna op in de omgeving maar niet zonder een sfeervol gevoel mee te geven.

Yes, en de materialen van bloembakken en potten dan?

Als je nu nog niet geïnspireerd bent dan weten wij het ook niet meer… Of misschien toch wel? Mocht je twijfelen of meer willen weten zoek gerust contact dan kijken we graag mee!

Naast de bloempotten en plantenbakken tips willen we ook even wat meer vertellen over de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Dit kan van invloed zijn op de keuze die je maakt voor je tuin. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen, look, gewicht en (on)breekbaarheid. En het is wel handig dat je dit weet zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Sowieso kiezen we bij Parelmoer Vaas alleen voor high quality en de pareltjes onder de bloempotten en plantenbakken. Zodat je zeker bent van een uniek ornament in je huis of tuin. 

Keramiek, geduld levert de mooiste resultaten

Handgemaakt keramiek. Valt het onder oude ambachten of onder kunst? Wij denken zelfs beide.. Het proces vergt geduld en kennis. Een speciale geschikte kleisoort wordt in een langzaam traject meerdere keren voorzichtig gebakken. Een proces waar heel snel iets mis in kan gaan waarna er weer overnieuw begonnen kan worden. Een bakcyclus duurt al 24 uur. Dus geduld is een schone zaak.

Glazuur in alle smaken

Maar dat inzicht blijft een mooi gegeven waar we graag aan herinnert worden in de huidige ratrace van het leven. En door de handmatige afwerking in de mooiste kleuren glazuur is elke vaas of bloempot uniek in zijn soort. Dat mag toch met recht kunst genoemd worden! Als het glazuur door zonlicht gevangen wordt zie je de meest intense kleuren voorbijkomen. Daarom zijn wij zo’n fan van de bloempotten en vazen van keramiek.

Het nadeel van dit stukje ambacht is dat het wel wat breekbaarder kan zijn dan bloempotten van andere materialen. Ook al is er veel aandacht besteed en gebruik gemaakt van de meest sterke klei. Maar ook het glazuur is dik en sterk. Ze zijn geschikt voor buiten en kunnen ook best een beetje vorst aan en bij hardere vorst kan je ze beschermen met jutezakken of stro of een ander isolerend materiaal. Je kan natuurlijk ook een mooie pot kiezen die in de herfst en winter binnen prachtig tot zijn recht komt. Het is dan wel handig om daar van te voren rekening mee te houden qua plantenkeuze. 

Terracotta bloempotten en plantenbakken

We hebben niet veel terracotta in onze collectie, maar toch wilden we deze muurbloempjes onder de potten niet geheel aan de kant schuiven. Terracotta heeft namelijk een mooie, nostalgische uitstraling die doet denken aan oude boerderijen of vakanties in Frankrijk. Authentiek en landelijk. Het wordt gemaakt van een traditionele rode klei. In onze collectie vind je terracotta met een zachte zweem van licht waardoor ze een verfijnde uitstraling en al een ouder aanzicht hebben. Deze potten zijn niet winterhard, maar ook niet enorm zwaar dus je kan ze best makkelijk binnen zetten (of in een schuur) tijdens de koudere maanden. 

Polystone en fiberstone kunssteen lichtgewicht

Vind je uitstraling belangrijk, maar dan wel onverwoestbaar sterk én toch ook makkelijk te verplaatsen? Dan kan je je hart ophalen in onze polystone collectie. Polystone is een hoog kwaliteitsmateriaal gemaakt van kunsthars gemengd met gemalen natuursteen (zeepsteen, marmer en graniet) Hierdoor ontstaat een vriendschap die alle vormen aan kan nemen en tegelijk onverwoestbaar is.

Je kan polystone krijgen in elke look, kleur en vorm die je maar wilt. Het is lichter dan klei of stenen bakken waardoor het makkelijker te verplaatsen is. Hierdoor kan je lekker schuiven in je tuin om eens een andere look te creëren. Het is vorstbestendig en verkleurt niet door het zonlicht wat met goedkoop kunststof nog wel eens kan gebeuren. 

Rattan en Wicker, the wooden collection

Onze ‘rieten’ manden zijn gemaakt van rattan wood en wicker. Rattan wood is een sterke soort stengel afkomstig van klimplanten (Lianen) uit tropische regenwouden. De naam riet klopt dus eigenlijk niet.. Het is flexibel en sterk en enorm veelzijdig. Ook al zijn de rattan manden heel sterk, het is goed om ze in dagenlange Nederlandse regenbuien toch te beschermen of onder een afdakje te zetten. En zo nu en dan in de olie zetten om te voorkomen dat het materiaal uitdroogt is ook een prima idee voor het onderhoudt zo blijft de vitaliteit en de kleur behouden en kan je jarenlang genieten van je mooie mand. 

Lekker neuzen en rondsnuffelen

In onze online winkel hebben we nog veel meer keuze in het assortiment en ook meerdere verkrijgbare materialen. Kom gerust eens rondsnuffelen. Wil je de bloempotten of plantenbakken liever in het echt zien dan kan je een afspraak maken voor onze showroom nabij Aalsmeer. Heb je vragen of opmerkingen dan staan we voor je klaar.